Реклама

👨🏼‍💻 Windows 11: дата виходу, вимоги та особливості дизайну

Čytaty latynkoju
👨🏼‍💻 Windows 11: дата виходу, вимоги та особливості дизайну
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👨🏼‍💻 Windows 11: дата виходу, вимоги та особливості дизайну
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Нещодавно Microsoft провела презентацію, на якій представила Windows 11 — нову операційну систему.

Серед головних нововведень буде зміна положення кнопки «Пуск» — з оновленням вона знаходитиметься у центрі знизу. Замість «живих плиток» за стартового меню буде перелік застосунків на ПК. Цей список можна буде змінювати ті фільтрувати в залежності від потреби.

Зміни відбулись навіть у вікнах програм — вони будуть більш заокругленими та прозорішими.

Також цікавою деталлю стало те, що оновлення операційної системи проводитимуться в фоновому режимі. Крім того, файли оновлення будуть значно легшими, приблизно на 40%.

У Windows 11 користувачі зможуть створювати та персоналізувати відразу кілька робочих столів — для них додали окрему вкладку на панелі завдань.

В новій ОС з’явиться персоналізована сторінка віджетів. Вже показали декілька нових віджетів, які можна буде розташувати на робочому столі — «Календар», «Фото», «Список справ» та інші. Віджети використовують алгоритми машинного навчання та підбирають контент відповідно до переваг користувача.

Також варто згадати, що Windows 11 підтримуватиме застосунки на Android — вони будуть доступні безпосередньо з Microsoft Store. Такі застосунки можна буде використовувати як звичайні програми для Windows.

Оновлення Windows 11 буде безкоштовним для власників Windows 10. Реліз операційної системи відбудеться восени 2021 року. Точний час оновлення залежить від пристрою — на деяких це відбудеться раніше, на деяких пізніше.

Читайте також: 📺 Історія Netflix. Як змінити правила гри та стати головним стрімінгом планети

Системні вимоги нової ОС

Процесор повинен мати щонайменше два ядра з тактовою частотою не менше 1 ГГц на сумісному 64-бітному процесорі.
Оперативна пам’ять — 4 ГБ. Пам’ять: 64 ГБ Системна прошивка: UEFI, з підтримкою безпечного завантаження. Відеоадаптер: сумісний з DirectX 12 або більш пізньої версії з драйвером WDDM 2.0.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...