Реклама

🌍 National Geographic визнав існування п'ятого океану і скоро він з'явиться на мапах світу

Čytaty latynkoju
unsplash.com
🌍 National Geographic визнав існування п'ятого океану і скоро він з'явиться на мапах світу
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🌍 National Geographic визнав існування п'ятого океану і скоро він з'явиться на мапах світу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

National Geographic випускає мапи світу з 1915 року і на них завжди було чотири океани: Атлантичний, Індійський, Тихий та Північний Льодовитий. Спеціально до дня океанів, який відзначають 8 червня, картографи визнали існування п’ятого океану — Південного. Відтепер усі нові мапи будуть з новим океаном.

Південний океан давно визнаний вченими, але оскільки ніколи не було згоди на міжнародному рівні, ми ніколи не визнавали його офіційно

Алекс Тейт, географ

Морське дно Південного океану, фото uk.wikipedia.org

Міжнародна гідрографічна організація визнала існування Південного океану ще у 1937 році, однак у 1953 змінила свою думку. Науковці сперечаються щодо унікальності вод Південного океану — багато гадають, що це лише продовження сусідніх океанів і нічого більшого.

Нові мапи National Geographic можуть вплинути на знання наступних поколінь щодо кількості океанів і цілком імовірно ця інформація стане розповсюдженішою у майбутньому.

Про океан

Південний океан є четвертим за розміром у світі. Він омиває Антарктиду, тому іноді його ще називають Антарктичним океаном. Середня глибина океану становить 3 503 метри, найбільша глибина — 8 264 метри.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...