Реклама

😰 Amazon змусить користувачів своїх пристроїв ділитися інтернетом з іншими

Користувачів навіть не питатимуть, чи хочуть вони брати участь у проєкті.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
😰 Amazon змусить користувачів своїх пристроїв ділитися інтернетом з іншими
  1. Головна
  2. Техно
  3. 😰 Amazon змусить користувачів своїх пристроїв ділитися інтернетом з іншими
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Користувачів навіть не питатимуть, чи хочуть вони брати участь у проєкті.

Компанія презентувала проєкт Amazon Sidewalk, у рамках якого власники гаджетів Alexa, Echo і будь-яких інших, що компанія коли-небудь випускала, роздаватимуть інтернет усім сусідам, якщо у них його немає.

За замовчуванням усі прилади з 8 червня роздаватимуть інтернет — багато людей навіть не знають про те, що вони беруть участь у тестовому проєкті. Можна відмовитись від участі за допомогою спеціальної інструкції, однак все одно велика кількість користувачів стануть частиною експерименту навіть без згоди.

Компанія планує створити одну велику мережу інтернету, аби пристрої могли працювати навіть на відстані від домашнього інтернету. Максимальна пропускна здатність, якою можна поділитись, становить 80 Кбіт/с — це приблизно 1/40 пропускної здатності необхідної для передачі відео гарної якості.

Багато експертів дещо сумніваються у доцільності та безпеці такої технології — ризик зламу мережі Amazon Sidewalk є дуже великим. Загалом це може дозволити зловмисникам отримати доступ навіть до того, що безпосередньо відбувається у кімнаті — прослуховувати розмови чи навіть підглядати через відеокамеру. І це навіть не все — через інтернет можна керувати розумними будинками, що може вплинути на інфраструктуру цілих районів.

Компанія не тестувала цю функцію раніше, вона одразу випробовує її на своїх користувачах. Як врешті пройде запуск мережі Amazon Sidewalk можна буде дізнатись через тиждень, однак вже зараз деякі користувачі зазначають, що вони не вдоволені такою політикою компанії.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...