Реклама

😔 Українські студенти створили чат-бота для боротьби з депресією — Elomia

Розробили програму студенти з ХПІ Тарас Погребняк, Михайло Маркевич та Анастасія Книш.
Čytaty latynkoju
😔 Українські студенти створили чат-бота для боротьби з депресією — Elomia
  1. Головна
  2. Техно
  3. 😔 Українські студенти створили чат-бота для боротьби з депресією — Elomia
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Розробили програму студенти з ХПІ Тарас Погребняк, Михайло Маркевич та Анастасія Книш.

Бот-психолог Elomia

Як зазначають самі розробники, ідея для програми виникла завдяки Ааарону Гіллель Шварцу — відомому американському програмісту та письменнику, який боровся за рух вільної культури, але через ймовірну депресію покінчив життя самогубством.

Свою розробку команда представила на T_EUREKA — конкурсі стартап-проєктів у сфері інформаційних технологій.

Кожен учасник проєкту працював над своєю частиною роботи, наразі команда розробників Elomia розширилась і складає понад 15 осіб.

Elomia був створений для того, щоб надавати допомогу людям, які стали заручниками життєвих обставин. Унікальність проєкту в тому, що він є механізованою системою, яка не оцінює людські вчинки, що дозволяє більшою мірою розкритися боту. Це так само дає серйозний шанс на вирішення проблемної ситуації

Тарас Погребняк, Співзасновник Elomia

Як зазначають самі розробники, згідно з інформацією ВООЗ понад 500 мільйонів людей по всьому світові наразі страждають від депресії, а через карантин ця кількість людей постійно збільшується. Саме тому вони вирішили так допомогти тим людям, що зараз знаходяться на самоізоляції й не мають можливості звернутись до відповідного спеціаліста.

Як працює Elomia

Програма працює на базі штучного інтелекту, за допомогою спеціальних алгоритмів система може самостійно розрізняти більш ніж 60% повідомлень, а решту, 40%, обробляє спеціалізована група фахівців.

Онлайн-сервіс може класифікувати 14 емоцій користувача і вже під час діалогу може працювати в залежності від настрою — надати підтримку, запропонувати вправи чи поставити правильні запитання, щоб проаналізувати поточний стан.

Окрім того система може визначити в соцмережах користувача, що зараз знаходиться в кризовій ситуації й запропонує йому допомогу.

Читайте також: ✋🏻 В Україні запустили чат-бот для протидії домашньому насильству

Бот використовує чотири підходи для роботи:

  • Когнітивно-поведінковий
  • Інтерперсональний
  • Психодинамічний
  • Гуманістичний

Наразі система працює на базі Messenger від Facebook. Програма має безкоштовний тестовий період — тиждень. Після нього можна оформити підписку, ціна якої складає £0.98 (приблизно 32 гривні). Також розробники обіцяють, що ціна не буде змінюватись протягом карантину.

Скористатись чат-ботом Elomia можна за посиланням.

Також ми вже раніше писали? В Україні запустили чат-бота, що допоможе у боротьбі з кібербулінгом серед дітей — «Кіберпес», як в Україні запустили чат-бота, що допоможе у боротьбі з кібербулінгом серед дітей — «Кіберпес».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...