Реклама

📡 Vodafone встановлює обладнання в діапазоні 900 МГц. Це початок повного покриття країни 4G

Розбудова мережі розпочинається із західних областей України і просуватиметься далі на схід.
Čytaty latynkoju
📡 Vodafone встановлює обладнання в діапазоні 900 МГц. Це початок повного покриття країни 4G
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📡 Vodafone встановлює обладнання в діапазоні 900 МГц. Це початок повного покриття країни 4G
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Розбудова мережі розпочинається із західних областей України і просуватиметься далі на схід.

В чому особливість обладнання в діапазоні 900 МГц

За допомогою нових технологій надати доступ до швидкісного покоління інтернету можна буде не тільки у великих містах, а й невеликих селищах і віддалених куточках країни та на автомобільних і залізничних шляхах.

Розміщення базових станцій, що працюють на таких частотах, дозволяють збільшити радіус покриття. Так, оператори зможуть встановлювати меншу кількість станцій та використовувати вежі, які вже встановлені по території України. Це збільшить економічний сенс повного покриття території країни.

Раніше було заборонено встановлювати такі вежі, проте вже у березні цього року НКРЗІ надала дозвіл всім трьом основним операторам в країні.

Вишки Vodafone

Відсьогодні розпочинається встановлення нового обладнання – у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Волинській областях України. Далі почергово буде модернізована мережа в інших областях від заходу України до сходу.

Після завершення робіт мережа буде готова до запуску 4G в діапазоні 900 МГц. Надалі буде розширене покриття 4G та мешканці невеликих населених пунктів зможуть отримати доступ до швидкісного мобільного інтернету.

В залежності від населеного пункту, роботи триватимуть протягом короткого часу в період від одного до двох тижнів.

За результатами 1 кварталу 2020 року Vodafone забезпечує покриття 4G для більш ніж 71% жителів країни та 3G для 86% жителів України. Географія покриття інтернету четвертого покоління охоплює 24 області України.

Готовність до 4G клієнти компанії можуть самостійно і безкоштовно перевірити за допомогою єдиного USSD-запиту – потрібно просто набрати *222# і натиснути кнопку виклику. У відповідь оператор відправить SMS з результатом перевірки смартфона і SIM-карти.

Якщо SIM-картка не підходить для використання 4G, її потрібно замінити.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...