Реклама

10 способів захистити свій онлайн-акаунт — і як це зробити правильно

Чергова хвиля хакерських атак та вірусів, що спіткала користувачів інтернету в усьому світі наприкінці минулого тижня — нагадування усім, що #на_часі оновити налаштування безпеки та згадати про прості, але надійні способи захисту своїх облікових записів у соцмережах
Čytaty latynkoju
10 способів захистити свій онлайн-акаунт — і як це зробити правильно
  1. Головна
  2. Техно
  3. 10 способів захистити свій онлайн-акаунт — і як це зробити правильно
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Чергова хвиля хакерських атак та вірусів, що спіткала користувачів інтернету в усьому світі наприкінці минулого тижня — нагадування усім, що #на_часі оновити налаштування безпеки та згадати про прості, але надійні способи захисту своїх облікових записів у соцмережах

Часом ми самі того не розуміючи, даємо хакерам ключі від наших онлайн-акаунтів, а потім дивуємося, як це сталося. Саме тому читайте про 10 кращих і ефективних способів захистити свої облікові записи в інтернеті.

Видаляйте онлайн-акаунти, якими ви не користуєтесь

Що відбувається зі старими акаунтами в інтернеті, про які ви забули і якими не користуєтесь? Їх зламують. Часом вони пов’язані з більш цінними обліковими записами, які мають першочергове значення для вас. Тому варто скоротити кількість акаунтів до мінімуму — залишити лише ті, які ви дійсно використовуєте. До того ж поменшає кількість додаткових паролів та імен, про які варто хвилюватись.

Налаштуйте менеджер паролів

Існують спеціальні додатки, які допоможуть розібратися з паролями та іменами в інтернеті. Менеджери паролів на кшталт 1Password або LastPass можуть не тільки керувати всіма вашими обліковими даними входу в систему, але також згенерують надзвичайно захищені паролі, позбавляючи вас необхідності запам’ятовувати безліч варіантів або використовувати один пароль для усіх соцмереж та онлайн-сервісів.

Додайте двофакторну верифікацію

Сьогодні можна встановити двофакторну перевірку для більшості онлайн-акаунтів, в тому числі для облікових записів у сервісах Apple, Google і Microsoft. Навіть якщо хтось отримає ваш логін та пароль, вони не зможуть увійти в аккаунт на новому пристрої без додаткового коду, який приходить власникові через SMS чи спеціальний додаток. Тож непроханому гостю треба мати фізичний доступ до ваших девайсів.

Перевіряйте активність облікового запису

Багато інтернет-акаунтів дозволяють перевірити недавню активність. Варто робити це регулярно, щоби переконатися у відсутності підозрілих сторонніх дій із вашими обліковими записами. Якщо ви виявили щось подібне, можна вийти з усіх сеансів, крім поточного, і скасувати авторизацію облікового запису для будь-яких пристроїв, які ви не впізнаєте.

Видаляйте підключення сторонніх додатків

Немає нічого поганого в тому, щоби дозволити іншим додаткам і службам підключатися до ваших акаунтів у Facebook і Twitter, але ви повинні звести ці з’єднання до мінімуму і видаляти все, чим не користуєтесь, щоби блокувати будь-які потенційні можливості для використання ваших облікових записів хакерами.

10 способів захистити свій онлайн-акаунт — і як це зробити правильно

Не довіряйте нікому

Цю мантру вам слід повторювати собі всякий раз, коли ви отримуєте повідомлення електронною поштою або в соціальних мережах — і розумієте, що перед вам інформація сумнівного змісту. Остерігайтеся посилань без будь-якого контексту і знайте, що афери з отримання особистої інформації і паролів розвиваються, стають розумнішими та вишуканішими. Тож добре подумайте, перш ніж натискати на спокусливе чи незрозуміли посилання.

Регулярно змінюйте свої паролі

Навіть якщо у вас є менеджер паролів, який може про вас подбати, в будь-якій незрозумілій ситуації вам варто регулярно змінювати свої паролі — усі без винятку. Так буде менше причин для хвилювання, що більшість з них стала доступною для хакерів.

Оновлюйте програмне забезпечення

Застаріле програмне забезпечення є вразливим місцем будь-якого комп’ютера, тому ви завжди повинні бути впевнені, що ваші операційні системи і браузери знаходяться в актуальному стані. Це гарантує безпеку вашого комп’ютера і, в кінцевому рахунку, — облікових записів на сайтах. На щастя, більшість сучасних програм нині  мають автооновлення, тож підтримувати програмне забезпечення в актуальному стані досить легко.

Зазначте ваші довірені контакти у Facebook

Довірені контакти — це обрані вами друзі, які матимуть право допомогти у разі виникнення проблем з доступом до вашого облікового запису у соцмережі Facebook. Щоб активувати цю функцію треба перейти у розділ «Безпека» у «Налаштуваннях» Facebook і обрати заздалегідь від 3 до 5 друзів, яким ви довіряєте. Це — простий, але ефективний спосіб: Facebook відправляє друзям одноразові коди, які ви можете використовувати для відновлення доступу. Ці коди, за їхніми словами, передаються тільки вам — і нікому більше.

Слідкуйте за тим, що ви публікуєте в інтернеті

Ваші облікові записи захищені настільки надійно, наскільки захищено найслабкішу ланку передачі інформації. Переконайтеся, що особисті дані, які можуть використовуватися для перевірки вашої особистості, — наприклад, домашня адреса, день народження або навіть улюблена футбольна команда, — відсутні у ваших профілях в соціальних мережах.

Share
Написати коментар
loading...