Реклама

💻 Як вибрати геймерський ноутбук за невеликі гроші?

Čytaty latynkoju
💻 Як вибрати геймерський ноутбук за невеликі гроші?
  1. Головна
  2. Спецпроєкти
  3. 💻 Як вибрати геймерський ноутбук за невеликі гроші?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

«Геймерський» і «вартісний» — це не синоніми, хоча іноді саме так і здається. Прогресивні та потужні моделі ноутбуків, які добре рекламуються та постійно у полі зору, захмарно дорогі. Ціни відлякують геймерів-початківців, адже витрачати кілька тисяч доларів на девайс для розваг хочеться далеко не кожному. Крім мейнстримних та розрекламованих, існують менш відомі геймерські ноутбуки з середнього та бюджетного цінових сегментів.

Недорогими вважаються портативні комп’ютери, які коштують менш як 1000-1200 доларів. Асортимент моделей за невеликі гроші не такий вже й широкий, але вибрати є з чого. Щоб отримати девайс, який впорається з поставленими завданнями, необхідно здійснити аналіз технічних характеристик пристроїв, представлених у  продажу.

Важливо: розумний вибір — той ноутбук, в який можна встановити додаткову оперативку, замінити накопичувач та інше.

Екран

Гнатися за величезним дисплеєм не варто. Щоб збільшити дюйми, виробники часто економлять на матриці, зокрема, на її роздільній здатності. Для ігор ноутбук з «зернистими» пікселями точно не підійде, адже якісна картинка — найголовніша вимога.

  • Оптимальний розмір — 15 дюймів. Бажано — без рамок, які відвертають від ігрового процесу та перешкоджають повному зануренню.
  • Різновид матриці — IPS з широким кутом огляду та «соковитими», насиченими кольорами. Підійде також OLED, але за неї доведеться заплатити дещо більше.
  • Антивідблискове покриття потрібне не лише для ігор просто неба. Сонячне світло може спотворювати кольори та перешкоджати комфортному спогляданню навіть якщо ноутбук стоїть навпроти вікна.

Процесор

Недорогі ноутбуки можна об’єднати у дві категорії: на інтелівських процесорах та на базі чипів AMD. На вибір доступі моделі з Core i3, Core i5, Ryzen 3, Ryzen 5. Рідше зустрічаються потужні рішення на Райзен 7 та Кор Ай 7.

Найкраща стратегія — купівля впевненого «середнячка». Так можна назвати ноут на Core i5 або Ryzen 5. Продуктивність не викликатиме жодних питань, якщо зупинитися на актуальному поколінні процесора.

Кількість оперативної пам’яті

Проблема, яка часто спіткає власників бюджетних ігрових комп’ютерів, — у нестачі оперативки. Вирішити її не так вже й складно, але доведеться купувати додаткові планки та звертатися в сервісний центр або розбирати лептоп самостійно. Уникнути зайвого клопоту легко, якщо відразу придбати збірку з достатнім об’ємом ОЗУ. Наразі це 8 Гб для проходження ігор з середніми вимогами та 16 Гб — для розваг з «важкою» графікою.

Відеокарта

Простенької інтегрованої графічної плати вистачає хіба що для ігор, вбудованих в операційну систему. Або ретро-розваг, які «потягне» навіть базовий ноутбук. Для геймінгу в його класичному розумінні потрібна дискретна модель хоча б початкового рівня від AMD чи NVIDIA.

Мінімальний допустимий запас відеопам’яті — 3 Гігабайти, а оптимальний — 4. Залишатися актуальним якомога довше ноутбуку допоможе графічний адаптер з 6 Гігабайтами оперативки.

Постійна пам’ять

Для швидкого запуску програмного забезпечення та ігор, а також зберігання файлів потрібен місткий накопичувач. У бюджетного ноутбука це зазвичай:

  1. Великий HDD. Оскільки жорсткі диски коштують недорого, зустрічаються компонування з 1-2 Тб.
  2. SSD невеликого об’єму. На 256 або 512 Гб, бо більший твердотільник відчутно здорожчує лептоп.
  3. SSD+HDD. Тандем звичайного жорсткого диска та твердотілового накопичувача — найпродуктивніший.

Отже, потрібно всього 5 кроків та мінімум часу, щоб знайти та купити якісний ігровий ноутбук не за всі гроші світу.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...