Реклама

✨ «Файно»: що таке українська філософія життя та з чого вона складається

Čytaty latynkoju
✨ «Файно»: що таке українська філософія життя та з чого вона складається
  1. Головна
  2. Спецпроєкти
  3. ✨ «Файно»: що таке українська філософія життя та з чого вона складається
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

На правах реклами.

gloтм призначений для повнолітніх споживачів нікотиновмісної продукції.

За останні роки ми познайомилися з багатьма філософіями життя різних народів: від вже звичних нам скандинавських «хюґе» і «лагома» до фінського «козейгоха» та навіть японського «вабі-сабі». Кожна з них базується на власних принципах, але є одне, що об’єднує їх усіх — це щастя. Таке просте, на перший погляд, слово має стільки значень, скільки людей на нашій планеті, адже для кожного воно своє.

Водночас ми впевнені, що усі нації мають свої філософії — такі собі узагальнені поради та звичаї, які допомагають їхнім мешканцям наблизитися до омріяного щастя у їхньому розумінні, ґрунтуючись на традиціях, історії та культурі народів. Яка філософія в українців, спитаєте ви?

На наш погляд, це «файно», адже в усіх ситуаціях попри складні обставини ми зберігаємо позитив та впевнені, що все у нас буде файно, якщо не зараз, то вже зовсім скоро. Разом з брендом glo™ ми хочемо показати власне бачення українського «файно»: з чого воно складається для українців, як наповнити своє життя приємними дрібничками та віднайти такий бажаний баланс між роботою та життям.

За свою багатовікову історію, Україна, як будь-яка інша країна, мала різні періоди, але неодмінним залишалися жага до праці, шана сім’ї та вміння знаходити позитив. Саме на цих засадах ми будуємо наше «файно», з порадами та звичками якого пропонуємо вам не просто ознайомитися, а ще і впустити у власне життя.

Влаштуйте свято прямо зараз

«Файно» — це отримувати насолоду з простих речей, а буденні моменти перетворювати на ті, які хочеться закарбувати у своїй пам’яті через особистий щоденник, дописи в соціальних мережах чи у власному блозі. Чому ми усі радіємо новорічним та різдвяним святам, а кількість щасливих згадок у соцмережах в цей період зростає космічно? Бо у нашій уяві одразу виринають асоціації з добром, смаколиками та атмосферою дива. І ось ми вже в передчутті різдвяних ярмарків з гарячим шоколадом, зустрічей з друзями у забавних нарядах та щастя.

У нас виринає тільки одне питання — навіщо обмежувати себе тільки новорічним періодом, адже наш календар має стільки чудових днів, що кожного місяця можна влаштовувати святкування. Наприклад, проведіть день весни, відсвяткуйте Гелловін, зустріньте осінь з вечіркою у гарбузовому стилі або влаштуйте українське частування.

Чекліст підготовки

✔️ прикрасьте кімнату автентичними українськими прикрасами: наприклад, зірками з соломи чи скатертинами з льону;

✔️ замовте чи приготуйте національні страви (крім звичних вареників та борщу, зверніть увагу на шпундру та чомбер);

✔️ увімкніть сучасну чи традиційну українську музику;

✔️ подивіться український фільм («Захар Беркут», «Мої думки тихі», «Вулкан», «Гуцулка Ксеня», «Стоп-Земля»).

Будьте у гармонії з роботою

Багато прихильників скандинавських філософій стверджують, що варто навчитися жити у балансі між роботою та життям. Наше бачення «файно» у цьому питанні повністю збігається, але ми радимо не забувати, що в усьому світі, в тому числі в Україні, здавна люди багато працюють, що цілком нормально.

Тому не варто думати, що якщо ви почнете слідувати «хюґе», «вабі-сай» чи «файно», ви позбудетеся ненависної роботи та проводитимете увесь час за відпочинком.

Як притримуватися балансу робота-особисте життя? 

  • вихідні — для відпочинку, будні — для роботи;
  • прописуйте усі робочі зустрічі в календарі, а завдання в таскменеджерах;
  • плануйте активності на вихідні завчасно;
  • робота — це не показник того, яка ви людина;
  • помилятися нормально та корисно.

А ще навчіться економити час у тих ситуаціях, де це можливо. Не любите прибирати — найміть клінінг, бісить готування — замовте доставку, думаєте, що ваш колега гірше зробить це завдання — навчіть його, а не робіть за нього.

Новий девайс glo™ HYPER X2 дозволяє скоротити час нагрівання девайсу та підвищити інтенсивність сесії завдяки окремій кнопці для активації режиму Boost. Отже, ваш пристрій буде швидше готовим до використання.

Полюйте за враженнями

Інколи люди помиляються та вважають, що подібні філософії — це тільки про лежання на дивані, перегляди серіалів з їжею або читання чергової книги про «хюґе» чи «лагом» без жодних дій. Ні, «файно» — це про враження. Ми в жодному разі не засуджуємо вас, якщо ви отримуєте задоволення від серіалів на дивані, проте іноді можна у цьому потонути, забувши про інші способи проведення вільного часу.

Тож рекомендуємо міксувати активний та лежачий відпочинок. Наприклад, відправтеся у подорож Україною: впевнені, що за кілька годин від вашого міста можна знайти чудові краєвиди та запаморочливі пам’ятки архітектури. А ще ми часто забуваємо про власні хобі або просто їх не маємо, присвячуючи увесь час дому та роботі. Отже, радимо кожному відшукати хобі. Це може бути хайкінг, гончарство або навіть биття посуди — усе, що відволіче вас від буденності та змусить гарно провести час.

Проводьте час зі своїми близькими

Звичайно, «файно» можна відчути наодинці, але частіше це простіше зробити у компанії саме твоїх людей, з якими ви на одній хвилі. З давніх-давен українці збиралися разом на вечорниці, аби познайомитися та перепочити від важкої праці. Водночас пам’ятайте, що ваш емоційний стан найважливіший, тож якщо вам не підходить компанія, то сміливо покидайте її та обмежуйте спілкування.

Щодо варіантів дозвілля з вашими друзями, то пропонуємо у наступні вихідні зібратися з близькими вдома за прослуховуванням улюблених платівок, грою в настільні ігри під запалені свічки чи гірлянди для створення атмосфери.

Для вашої зручності при романтичних вечорах при свічках, новий девайс glo™ HYPER X2 має оновлений LED-індикатор, який ще краще показує прогрес сесії, стан зарядки девайса та активацію режиму Boost.

Відшукайте власні смаки та аромати щастя

Згадайте, як ваша душа наповнюється сонцем, коли ви переступаєте рідну домівку та чуєте запах свіжоприготовлених сирників чи іншої фірмової страви ваших близьких. Чому так? Бо ваша уява одразу згадує щасливі моменти з вашого минулого, а такі моменти можуть додати вам радощів, коли сумно.

Недарма в українській культурі смаки та аромати посідали важливу роль, адже вони допомагали людям асоціювати приємні моменти з чимось конкретним, що можна повторити. Наприклад, якщо вам сумно, то наповніть оселю вашим улюбленим ароматом парфумів, приготуйте страву, яка поверне вас у приємні миті минулого, або заваріть чай з корицею та бадьяном — класичний аромат зими.

Наповніть оселю приємними деталями

Наш будинок — це наша фортеця, байдуже, тимчасове це житло чи постійне. Ваша оселя має відображати ваш характер, щоб переступаючи поріг ви розуміли, що ви вдома, а не в гостях. Саме це допоможе вам щоразу очищувати себе та думки, коли ви приходите додому, та відчувати спокій і безпеку.

Не вважайте, що купівля деталей додому — це даремно витрачені кошти. Це інвестиція у ваш добробут. Можливо, ви давно мріяли купити нове дзеркало у кімнату, кавовий столик чи новорічні традиційні українські іграшки. Не записуйте їх у довжелезний список мрій та хотілок, який має кожен з нас, але відкладає на колись потім, коли будуть гроші, власна квартира та багато іншого.

Водночас пам’ятайте, що основа усіх філософій — це розумний мінімалізм, тож ваша оселя не має бути забита речами, якими ви не користуєтеся, але має складатися з дрібниць, що створюють затишок. Для цього скандинавці радять використовувати світлі кольори в дизайні, а ми радимо додати яскраві кольори в інтер’єрі.

Коли кожна річ виконує певну функцію в житті, важливо, щоб вона була естетичною та красивою. Додати в життя улюблених кольорів допоможе новий девайс glo™ HYPER X2, який представлений в Україні у семи трендових кольорах: чорний металік, чорно-червоний, біло-золотий, м’ятний аквамарин, синій металік, хакі та помаранчевий.

Заповнюйте щоденник подяки

Здається, що це всього кілька речень ввечері, у яких ви описуєте, за що ви вдячні цьому дню. Насправді правило писати щодня по три речі, які принесли цього дня щастя, може змінити ваше життя докорінно. Адже часто у сумні та невдалі дні ми просто не помічаємо маленьких радощів та перемог, фокусуючись тільки на поразках чи невдачах.

Тож пропонуємо вам спробувати самостійно вести щоденник принаймні один-два тижні щодня. Якщо ви любите красиву канцелярію, то можете придбати гарний блокнот або вести його у простому зошиті. Важливо, щоб ви не пропускали сумні та невдалі дні, згадуючи про деталі, які змушували вас радіти або хоча б посміхатися. Це може бути смачна цукерка, добре слово або гарний листочок на асфальті. За кілька тижнів ви помітите, як кожен день життя наповнюється сенсом, вдячністю та щастям.

Отже, наше життя має багато етапів, кожен з яких складається зі злетів та заземлень. Саме так, не з падінь, а з моментів, коли можна заземлитися та подумати про важливе. В усі моменти радимо не забувати про себе та про те, що для вас важливе, а також наповнювати життя приємними дрібничками. У цьому і є сенс «файно» — знайти власний рецепт щастя, заснований на порадах з філософій різних країн, але не слідувати їм, а обов’язково створити своє.

Джерело фото: Unsplash

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...