Реклама

📈 Міненерго: частка зеленої енергетики в Україні збільшилась до понад 13%

А обсяг виробництва електричної енергії електростанціями скоротився на 6,5%.
Čytaty latynkoju
📈 Міненерго: частка зеленої енергетики в Україні збільшилась до понад 13%
  1. Головна
  2. Спецпроєкти
  3. 📈 Міненерго: частка зеленої енергетики в Україні збільшилась до понад 13%
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
А обсяг виробництва електричної енергії електростанціями скоротився на 6,5%.

Звіт Міненерго

Міністерство енергетики України оприлюднило звіт про кількість виробленої енергії за останні вісім місяців. Відповідно до документу, кількість електроенергії виробленої альтернативними джерелами збільшилась на 120,2% у порівнянні з аналогічнм періодом за минулий рік.

Окрім того, частка зеленої енергетики зросла з 8,9% до 13,3%. Загалом внесок відновлювальної енергетики цього року виглядає таким чином:

  • відновлювані джерела енергії (сонячна, вітрова електроенергія) — 10,7% (+5,5% серпень 2019 року)
  • гідроелектростанції та гідроакумулюючі станції — 5,9% (+1,7%)
  • атомні електростанції — 52,1% (+2,2%)
  • теплові електростанції — 30% (-9,2%)
  • інші види зеленої енергії – 1,4% (-0,1%)

Читайте також: 🌳 Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця

Також збільшили виробництво ТЕЦ та когенераційні установки — 14,4%. А виробники, якi розмiщенi на територiї лiцензiйної дiяльностi оператора системи розподiлу, збільшили свій обсяг електроенергії на 9,9%.

Основна частка виробітку за вісім місяців 2020 року припадає на АЕС — 53,1%, ТЕС та ТЕЦ — 32,4%, а виробіток ГЕС та ГАЕС — 5,2%.

Загалом обсяг виробництва електричної енергії електростанціями України скоротився на 6,5%. Атомні електростанції зменшили виробництво на 6,2%, гідравлічні електростанції цього року виробили на 12,0% менше енергії, а ТЕС ГК скоротили обсяги на 25,7%.

[scribd id=477782665 key=key-X12gGuQRyciGKBr60Ho4 mode=scroll]

Екологічні проєкти та повний перехід на зелену енергетику є одними з цілей ЄС у рамках проєкту Green Deal.

Що таке Green Deal

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди СО2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Також ми вже раніше писали? Bloomberg: виробництво відновлювальної енергії в світі подвоїлося за останні 5 років, як виробництво відновлювальної енергії в світі подвоїлося за останні 5 років.

Чому Green Deal на часі в Україні

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент. Відповідність новим правилам гри, які формує ЄС, серед яких скорочення викидів CO2 та перехід на альтернативну енергетику, є практичною реалізацією євроінтеграційного курсу України, які зможуть принести:

  • додаткові інвестиції;
  • нові можливості для українського бізнесу;
  • робочі місця.

Уряд продовжує активно працювати над удосконаленням законодавства та імплементацією європейських норм на шляху до досягнення декарбонізації та енергонезалежності.

Читайте у нашому матеріалі? Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця, як саме змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця — Green Deal у кожен дім.

Також ми вже раніше писали♻️ Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро, як Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро.

Новину підготовлено в рамках спецпроєкту за підтримки DTEK.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...