Реклама

Свою допомогу суспільству під час війни я хочу робити з розумом – Руслан Тимофєєв

Čytaty latynkoju
Свою допомогу суспільству під час війни я хочу робити з розумом – Руслан Тимофєєв
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. Свою допомогу суспільству під час війни я хочу робити з розумом – Руслан Тимофєєв
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

65c61e0f8f9a1.webp

Під час офіційного відкриття першого в Україні смартукриття для студентів Smart Shelter CLUST SPACE ініціатор проєкту Руслан Тимофєєв поділився своїми думками про те, що його спонукало до реалізації цього задуму. За словами підприємця та інвестора, він хотів надавати спрямовану допомогу своїй країні під час війни, щоб це не було хаотично і вибірково.

У результаті було обране освітнє спрямування. Руслан Тимофєєв побачив проблему в тому,  що через війну багато студентів не можуть повноцінно брати участь у навчальному процесі через постійні обстріли, які загрожують особистій безпеці. Проект розумних  укриттів CLUST SPACE саме повинен розв’язати цю проблему, подарувавши студентам безпечний простір не лише для навчання, а й для реалізації творчих ідей.

65c61e6fce518.webp

Тимофєєв Руслан Сергійович — український підприємець, засновник венчур білдера CLUST та венчурного фонду Adventures Lab. Під керівництвом Руслана розпочалося будівництво смартукриття CLUST SPACE на базі КПІ, яке буде працювати не лише у час війни, а й після закінчення бойових дій.

Смарт укриття на базі КПІ офіційно відкрилося 25 січня. На відкритті були присутні не лише представники венчур білдера CLUST SPACE, а й представники влади, Міністерства освіти, державної служби з надзвичайних ситуацій та ін. У межах  офіційного відкриття Руслан Тимофєєв виступив зі своєю промовою, у якій розповів про те, чому вирішив інвестувати саме в розробку та реалізацію такої сміливої ідеї, а також про майбутнє проєкту CLUST SPACE. Також на заході виступили кілька спікерів, серед яких ректор КПІ ім. І. Сікорського Михайло Згуровський, заступник Міністра освіти і науки України Денис Курбатов, керівниця Sikorsky Challenge Інна Малюкова, керівниця DEFENCE-TECH кластера Brave1 Наталія Кушнерська та інші.  Спікери взяли участь у панельній дискусії про те, як Україні здійснити економічний і технічних стрибок, розглядали стримуючі фактори та перспективи, а також вплив таких проєктів як Smart Shelter CLUST SPACE на розвиток інновацій і появу нових продуктів, яких потребує українське  суспільство.

Як прийшла ідея будівництва Smart Shelter

Руслан Тимофєєв зауважив, що рішення про інвестування в освіту прийшло не відразу. Спочатку він та його команда допомагали волонтерам, біженцям, військовим та територіальній обороні  – всім тим, від кого надходили запити про допомогу. При цьому допомога була більш хаотичною, не було жодної системності. Коли ситуація трохи стабілізувалася і настав усвідомлення того, що бойові дії розтягнуться надовго, було прийнято рішення проаналізувати поточні проблеми в країні та вибрати важливий напрямок, який потребує інвестування.

“CLUST SPACE  – це не просто вибіркове рішення проблеми навчання під час війни, а системна робота з розвитку студентства. Цей проект насправді став відповіддю на велику кількість поточних запитів суспільства і є унікальним рішенням безпеки, яке можна перенести в інші регіони України та поза її межами також”, — коментує Руслан Тимофєєв.

Руслан Тимофєєв зауважує, що він не просто так вибрав освітній напрямок, на якому вирішив зосередити подальшу інвестиційну роботу. За його словами, українські спеціалісти високо цінуються по всьому світу. Він сам довгі роки працював на закордонному ринку і звертав увагу на те, що спеціалісти з України часто перевершують своїх колег за рівнем освіти, відповідальності, ініціативності. При цьому війна внесла свої корективи в процес навчання і потрібно було щось вирішувати, щоб майбутні молоді спеціалісти могли розраховувати на гідний рівень освіти навіть зараз.

65c61ef208ff2.webp

Що буде з проєктом CLUST SPACE

Проєкт CLUST SPACE не зупиняється на відкритті першого простору при КПІ, адже ефективні безпекові рішення потрібно розповсюджувати й в інші регіони країни, зазначає Руслан Тиммофєєв. Уже відомо, що найближчим часом розпочнеться реалізація подібного проекту у Дніпрі. Смарт-укриття з’явиться на базі ДНУ імені Гончара, і вже зараз проект залучив перші інвестиції  – 100 000 доларів у майбутнє будівництво інвестував колишній студент КПІ, нині підприємець Михайло Савченко.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...