Реклама

Як організувати самостійне вивчення англійської

Čytaty latynkoju
Як організувати самостійне вивчення англійської
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. Як організувати самостійне вивчення англійської
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Здебільшого самостійне вивчення англійської закінчується нічим. І справа не в поганій самодисципліні чи нестачі мотивації, а у структурі навчання. Незрозуміло, із чого почати — вивчати слова, виконувати вправи з граматики чи намагатися говорити. Без школи англійської мови можна досягти середнього рівня, якщо дотримуватися плану. Складні теми, на зразок колокацій та ідіом, краще проходити з викладачем. Але якщо ви на початку шляху, то передусім правильно організуйте самостійне вивчення англійської.

Дізнайтеся свій рівень знання англійської

Пройдіть онлайн-тест тут, аби потім підібрати навчальні матеріали за своїм рівнем. Не думайте, що це марна справа. Лише 15–30 хвилин на тест заощадять тижні, які можна витратити на вже знайомі теми. Якщо вчили англійську в школі, то ви щонайменше знаєте алфавіт або можете скласти кілька простих речень, розповісти трохи про себе і країну. В такому разі немає потреби проходити заняття з англійської з нуля.

SMART-мета з вивчення англійської

SMART — абревіатура, яка означає, що мета має бути конкретною, вимірюваною, досяжною, релевантною та обмеженою часом. У кожного вона своя. Спробуйте її написати. Це не абстрактне бажання, а стисло сформульований план дій. Наприклад, мета з вивчення англійської за формулою SMART звучить так:

  • конкретна — поліпшити рівень знань з Elementary до Intermediate;
  • вимірювана — підтвердити свої знання успішним складанням тесту/іспиту;
  • досяжна — щодня займатися 60 хвилин;
  • релевантна — вчити теми, які стануть у пригоді в професійній кар’єрі та спілкуванні;
  • обмежена часом — досягти мети за 1 рік, перевіряючи знання щомісяця і коректуючи план навчання.

Не можна вважати метою щось на зразок цього: «Хочу вивчити англійську, щоб добре спілкуватися за кордоном». Незрозуміло, коли мета вважатиметься досягнутою, що означає «добре спілкуватися», з ким і в яких ситуаціях. Можливо, стане у пригоді лексика з туристичних тем, професійної діяльності чи особистого життя.

Складіть розклад 

Не обманюйте себе, складаючи розклад занять. Якщо немає можливості приділяти час англійській щодня, займайтеся 2–3 рази на тиждень. Краще реально оцінювати сили, ніж потім докоряти собі за невиконані плани.

Підготуйте навчальні матеріали

Дізнайтеся, які теми потрібно знати на наступному для вас рівні й розпочніть із них. Використовуйте всі доступні ресурси для вивчення англійської. Це можуть бути підручники, мобільні застосунки, навчальні відео. В інтернеті багато безкоштовних джерел, яких на початковому етапі буде достатньо. 

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...