Реклама

Як легко очистити воду зі свердловини від домішок заліза за допомогою фільтрів

Čytaty latynkoju
Як легко очистити воду зі свердловини від домішок заліза за допомогою фільтрів
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. Як легко очистити воду зі свердловини від домішок заліза за допомогою фільтрів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Вода зі свердловини зазвичай досить чиста. Вона не містить частинок ґрунту або мулу, в ній також відсутні численні віруси та бактерії. Однак це зовсім не означає, що вона не потребує очищення та пити її можна просто так.
Найпоширеніша проблема води, видобутої зі свердловини, — високий вміст заліза. Якщо не привести показники в норму, вживання такої води негативно позначиться на стані здоров’я та призведе до проблем із водопроводом.
Image
Видаляти зайве залізо з води можна різними методами, але не всі вони придатні для використання вдома. Ми розповімо про найпростіші способи очищення води від заліза та інших домішок, які допоможуть зробити її придатною для пиття та безпечною для здоров’я.

Як очистити воду від зайвого заліза

Для виконання завдання використовують прилади та пристрої, в яких застосовують різні фізичні принципи. Мета впливу на воду — окислити залізо та перевести його у тверду тривалентну форму. На відміну від розчиненого у воді двовалентного заліза, тверді частинки металу можна відфільтрувати. Встановлюючи спеціальний фільтр для очистки води від заліза ви отримуєте чимало переваг:

  1. ефективне усунення домішок заліза;
  2. комплексне очищення води від різних домішок;
  3. величезний вибір моделей фільтрів, придатних для домашнього використання;
  4. можливість використання для водопровідної та артезіанської води;
  5. автоматична робота;
  6. компактні розміри;
  7. невисокі витрати з експлуатації.

 

Багатокомпонентна суміш, якою наповнений корпус фільтра, ефективно видаляє залізо та інші домішки, включно з марганцем, алюмінієм та амонієм. Високоякісний пом’якшувач води від перевіреного виробника не займає багато місця та простий в установці, а вибрати відповідну модель завжди допоможе консультант компанії-виробника.

Побутові фільтри з картриджами

Це ще простіший спосіб очищення води від домішок, проте він далеко не такий ефективний. По суті, це звичайні фільтри-колби, які встановлюються в систему водопроводу.
Картриджі для очищення води від домішок виготовляють із кокосового вугілля, спіненого полістиролу, поліпропіленової нитки та інших матеріалів. Такий фільтр здатний механічно затримувати шкідливі частинки та відрізняється невисокою продуктивністю.
Image
Оскільки в ньому немає спеціальних реагентів, картридж такого типу пропускає двовалентне залізо, розчинене у воді. Під час використання фільтрів-картриджів вода, хоча й очищається від механічних домішок, але не сильно пом’якшується. Встановлювати подібні пристрої ефективно тільки в тих регіонах, де вода від початку не вирізняється завищеними показниками жорсткості.
Установка якісного фільтра для знезалізнення води дасть змогу назавжди забути про проблеми. Ви моментально позбудетеся накипу в електрочайнику та інших побутових приладах, забудете про іржаві плями у ванній і неприємний залізистий присмак води. Фільтри для усунення надлишкового заліза зроблять ваше життя простішим та безпечнішим!

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...