Реклама

Що таке Jack Daniel's і з чим його краще пити

Čytaty latynkoju
Що таке Jack Daniel's і з чим його краще пити
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. Що таке Jack Daniel's і з чим його краще пити
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Jack Daniel’s — один із найвідоміших брендів міцного алкоголю у світі. Багато хто називає цей напій бурбоном, однак точніше буде іменувати його тенессійським віскі. Саме на такому визначенні наполягав містер Мотлоу, який володів торговельною маркою в минулому сторіччі.
Дехто вважає за краще вживати цей міцний напій у чистому вигляді, водночас він став основою великої кількості коктейлів. Найвідомішим є поєднання класичного сорту Джек Деніелс №7 із колою та яблучним соком, однак у цій статті ми розповімо про альтернативні, не менш цікаві варіанти.
Image

Джек із содовою

Згідно з традиціями «батьківщини» напою — штату Теннессі, віскі змішується з содовою в пропорції 1:2 та подається з м’ятою і великою кількістю льоду в скляному келиху. Це знижує міцність, додає нові ароматичні нотки та робить коктейль таким, що бадьорить. До речі, прийнято вважати, що содова менше, ніж будь-який інший напій, псує оригінальний смаковий букет американського віскі.

Джек з імбирним елем

В Америці вважають це поєднання освіжаючим літнім міксом, який є гідною альтернативою мохіто. Щодо пропорцій, найчастіше Джек Деніелс розбавляють елем у співвідношенні 50:50 та подають у скляних келихах «хайбол» із трубочкою, прикрашаючи крупною скибкою лайму.

Джек із лимонадом

Лимонад є найпопулярнішим безалкогольним напоєм у Теннессі. Звісно ж, багато хто міксує його з культовим місцевим віскі. Є навіть відомий простий коктейль, який називають «Лінчбурзьким лимонадом». Його рецептура така:

  1. лимонад від будь-якого виробника — 180 мл;
  2. Jack Daniel’s — 35 мл;
  3. лікер Triple Sec — 12,5 мл;
  4. свіжий лимонний сік — 12,5 мл.

 

Цей напій подається в охолоджених «хайболах» зі скибочкою лимона. Дехто вважає за краще додати ложку цукру.

Інші відомі коктейлі з віскі

Є ще декілька відомих у всьому світі міксів із цим напоєм у ролі основного інгредієнту.

Manhattan

Окрім житнього сорту віскі, до складу коктейлю входять червоний вермут і міцний лікер «Ангостура» (декілька крапель за смаком), які роблять його смак неповторним і впізнаваним. Подається «Мангеттен» у спеціальних келихах для коктейлів, прикрашають напій вишнею або скибкою лимона.

Sazerac

Ще один легендарний міцний мікс із житнім віскі. Абсент додає напою більш крутого характеру. Інгредієнти та дозування такі:

  1. житнє віскі — 75 мл;
  2. абсент — 10 мл;
  3. біттер Peychaud’s — 2 краплі;
  4. лікер Angostura — 1 крапля.

Для пом’якшення букета можна додати один кубик цукру.

Bellini with whiskey

Елітні напої для алкогольних коктейлів можна придбати онлайн. Наприклад, в маркеті важливих штук MAUDAU. Для цього міксу використовується класичний сорт Jack Daniel’s №7, який розбавляється шампанським і фруктовим пюре. Мікс подають у високих келихах для ігристих вин та прикрашають шматочком персика.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...