Реклама

🤩 Як знайти та утримати талановитого працівника у компанії: які стратегії використовують компанії

Čytaty latynkoju
🤩 Як знайти та утримати талановитого працівника у компанії: які стратегії використовують компанії
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🤩 Як знайти та утримати талановитого працівника у компанії: які стратегії використовують компанії
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Здавалося, знайти працівника стає все легше і легше, адже зайшовши на LinkedIn чи Facebook можна побачити чимало постів про скорочення компанії та відповідно пошуки роботи. Насправді відшукати талант, який підсилить бізнес бажаним набором скілів та ще й впишеться у команду, дуже важко та довго.

Тож не дивно, що компанії створюють потужні HR-відділи, які будують стратегії найму, використовуючи одразу кілька засобів: від посилення бренду роботодавця до створення корпоративної культури.

Яким чином не просто найняти, а ще й утримати таланта у вашій компанії, читайте у порадах від HR команди Cosmolot. 

Створіть чіткі описи вакансій

Перед тим, як почати розміщувати оголошення на сайті компанії, у соціальних мережах, агрегаторах вакансій, ще раз перегляньте опис вакансії та переконайтеся, що в ній все зрозуміло. Зокрема, зверніть увагу на перелік обов’язків, чи зрозуміло людині, який обсяг роботи їй доведеться виконувати. Не бійтеся називати у яких межах ви пропонуєте заробітну плату, аби зекономити час рекрутерів на комунікацію з тими кандидатами, які бажають суттєво більше.

Крім цього, опис вакансії — це чудова можливість зацікавити майбутнього працівника, продемонструвавши корпоративну культуру вашої компанії.

Розвивайте бренд роботодавця

Зробіть так, щоб про вашу компанію говорили усі, але звісно з гарного боку. У цьому вам допоможе розбудова бренда роботодавця. Частіше за все цим займається окрема команда в HR відділі або ж PR відділ, які працюють над згадками в медіа, активностями у соціальних мережах та створенням благодійних та волонтерських проєктів. Таким чином, кандидати ще перед потраплянням у компанії розумітимуть, які цінності пропагує компанія та чи підходять вони їй.

А ще краще зробіть амбасадорами бренду власних працівників, організовуйте виступи на конференціях, залучайте їх до ведення LinkedIn. Ніхто краще за чинних членів команди не мотивує прийти нових.

Саме завдяки потужному бренду роботодавця, багато з нас мріють працювати в Google чи Meta, бо ми вже розуміємо чого нам очікувати.

Запустіть програму стажувань

Одним зі способів залучення талантів може бути відкриття стажування для студентів та випускників. Це чудова можливість знайти обдарованих молодих людей, які прагнуть працювати та змінювати світ. Знайти учасників можна кількома способами: 

  • брати участь у студентських ярмарках вакансій;
  • виступи на конференціях;
  • публікації оголошень у студентських чатах;
  • співпраця з університетами.

Наприклад, програма Salesforce Futureforce University допомагає студентам у пошуку стажувань та перших робочих місць у компанії. До того ж згідно з дослідженням Міністерства торгівлі США, що 91% учасників програм стажування залишають на роботі після завершення.

Формуйте корпоративну культуру

Утримання талановитих працівників — це непересічне  завдання у конкурентному середовищі, коли в LinkedIn щотижня стукають рекрутери з інших компаній та пропонують роботу вашій команді. Крім гідної оплати, заохочувати людей працювати можуть додаткові цінності. Зокрема, це можуть бути благодійні та волонтерські проєкти. Нам усім подобається працювати в компаніях, якій важливі не тільки фінансові звіти, а і соціальні проєкти, до яких ви можете і маєте залучати ваших працівників. Це не тільки суспільно важливо і корисно, а ще і чудовий різновид тімбілдингу.

Не забувайте, що ми усі живемо у складних умовах, тож гнучкий графік роботи вже давно не є перевагою, а базовою потребою. Заохочуйте людей дотримуватися балансу між роботою та відпочинком, запропонувавши корпоративні заняття спортом, книжкові клуби та тімбілдинги.

Окремо підтримуйте ментальне здоровʼя співробітників, адже наше життя зараз постійно супроводжується стресом. Наприклад, запровадьте безкоштовні послуги психолога.

Інвестуйте в програми розвитку співробітників

Розвиток навичок ваших співробітників – це не тільки інвестиція в їхнє майбутнє, а й у майбутнє вашої організації. Впроваджуйте програми навчання та розвитку, щоб підтримувати зацікавленість та мотивацію співробітників. 

Водночас варто пам’ятати, що таланти швидко прогресують, тож вони часто шукають ролі, які пропонують простір для професійного просування. Чітко повідомляйте про можливості кар’єрного зростання у вашій організації.

З цього можна зробити найкращий висновок, що найкраще працює синергія. Пробуйте різні напрямки, відбудовуйте свою власну  стратегію  та компанію, у якій мріють працювати.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...