Реклама

💕 Здоров'я та добробут працівників: програми та ініціативи для покращення фізичного та психологічного стану персоналу

Čytaty latynkoju
💕 Здоров'я та добробут працівників: програми та ініціативи для покращення фізичного та психологічного стану персоналу
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 💕 Здоров'я та добробут працівників: програми та ініціативи для покращення фізичного та психологічного стану персоналу
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

В умовах війни та постійного стресу піклування про фізичне та психологічне здоров’я виходить на перший план. Щоб залишатись продуктивним, мати змогу працювати, волонтерити та донатити, потрібно в першу чергу піклуватися про себе. 

Чудово, що про важливість покращення фізичного та психологічного стану працівників частіше почали говорити і в бізнес-колах, адже на роботі ми проводимо більшу частину свого дня. Це місце, де ми можемо або зарядитися енергією, або навпаки зневіритися.

У статті ми розкажемо про те, які способи та підходи використовують українські компанії, аби підтримувати фізичний та психологічний стан персоналу. Допоможе нам у цьому HR команда COSMOLOT. 

Надавайте психологічну підтримку

Усі ми стикаємося з відчаєм та невпевненістю, страхом за близьких та себе, переживаннями про війну та напругою. Здається, що ми не маємо права жалітися та звертати увагу на це, адже такі емоції виникають у кожного українця. Ні, ви маєте підтримувати себе та допомагати пережити ці непрості часи. Якщо ви відчуваєте, що вам важко, то найкраще звернутися до спеціаліста, який надасть необхідну допомогу. 

Наприклад, компанія Cosmolot відібрала чотирьох психологів, які співпрацюють з працівниками, якщо у них виникає потреба в допомозі. Спеціалісти працюють у різних напрямках, аби мати змогу закрити всі запити від людей — від тривожних станів через війну та панічних атак, до адаптації на роботі при отриманні нової посади чи вигорання на роботі.

Гуртуйте команду

Ми потребуємо підтримки від людей навколо, особливо у турбулентні періоди. Людина втрачає великий відсоток енергії, яка раніше допомагала в повсякденних справах на адаптацію до реалій, які змінюються чи не щодня. 

Якщо у перші місяці люди уникали спілкування, бо їм був необхідний час на усвідомлення першого шоку, то зараз усе більше працівники потребують живого спілкування. Не бійтеся проводити івенти чи тімбілдінги, аргументуючи, що це не на часі, адже кожну подію можна зробити благодійною. Таким чином, ви не просто згуртуєте команду, а також допоможете нашій армії боротися з ворогом.

Зокрема, команда Cosmolot організувала патріотичну вечірку, головною ціллю якої був збір коштів на ЗСУ за допомогою благодійного аукціону. За підготовку лотів відповідали здебільшого самі співробітники, які підготували авторські картини, вироби з бісеру та навіть чизкейк. Компанія також виставила на аукціон поштову марку Cosmolot присвячену різним рекламним кампаніям, які виходили після 24 лютого. Завдяки такій активності вдалося зібрати досить велику суму, яку компанія ще й подвоїла.

Комунікуйте з командою

Найбільше людей лякає невизначеність, тож забезпечуйте відкриту і прозору комунікацію між керівництвом та співробітниками. Регулярно проводьте зустрічі, де співробітники можуть висловлювати свої думки, а керівники розповідати апдейти та плани.

У Cosmolot топменеджери раз на пів року проводять велику стратегічну зустріч, де підбивають підсумки роботи за період та діляться планами на майбутнє. Такі заходи дають людям надію на майбутнє і дозволяють спокійніше дивитися у завтрашній день.

Підтримуйте фізичний стан команди

Крім психологічного стану, не варто забувати про фізичне здоров’я. Зокрема, компаніям можна ввести безкоштовні абонементи до тренажерної зали або проводити спортивні виїзні зустрічі. Також корисно замінити снеки та батончики на роботі на правильні солодощі без цукру або фрукти.

Адаптуйте навчання під запити

Якщо у вас існує корпоративне навчання, то в першу чергу фокусуйтеся на потребах працівників. Можливо, їм зараз буде набагато корисніше пройти курс з домедичної допомоги, ніж тренінг по саморозвитку. Cosmolot організували курси української мови для тих, хто має бажання спілкуватися рідною мовою, однак поки не відчуває впевненості. А ще — провели навчальний курс з домедичної допомоги та тренінг на випадок хімічної атаки. 

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...