Реклама

Обираємо віскі на подарунок - головні правила

Čytaty latynkoju
Обираємо віскі на подарунок - головні правила
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. Обираємо віскі на подарунок - головні правила
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Міцний алкоголь – це доречний подарунок практично до будь-якого свята. Новий рік, День народження чи інша урочиста дата – напій завжди буде доречним. Серед міцного алкоголю чи не найкращим вибором вважається віскі. Це напій, який поєднує в собі насичений аромат та приємний післясмак. Серед різноманітності доступних пропозицій часом непросто вибрати потрібне спиртне. Щоб точно догодити винуватцю урочистостей, важливо враховувати кілька простих правил.

Основні критерії вибору

Найкраще купувати класичний віскі, без домішок та додатків (наприклад, прянощів). Це універсальний презент. Традиційний міцний алкоголь практично завжди безпрограшний варіант. Купити напій із прянощами або іншими добавками раціонально лише, якщо ви точно знаєте вподобання людини.

Серед інших рекомендацій щодо вибору:

  1. Звертайте увагу на бренд. Як подарунок краще вибрати напій відомого виробника. Він виглядатиме солідніше і доречніше.
  2. Термін витримки. Він впливає на смакові характеристики напою. Мінімальна витримка складає 3 роки. Максимально напій зберігають протягом 15 років, після чого він надходить у продаж, але й ціна на такий міцний алкоголь буде вищою. Як і у випадку з вином, вартість віскі впливає технологія виробництва. Більш дорогим виявиться витриманий напій, у вина більше критеріїв для ціноутворення.
  3. Упаковка. Раціонально вибрати віскі у подарунковій коробці. Такий алкоголь виглядає більш презентабельно. Він може бути єдиним подарунком чи доповненням до іншого презенту.
  4. Регіон походження. Класичним вважається шотландський напій. Від регіону походження можуть залежати смакові характеристики. Наприклад, нерідко віскі у США виробляють на кукурудзі.

Якщо знаєте вподобання винуватця урочистості у плані додатків, то можна вибрати алкоголь, де більше відчуватимуться фруктові або квіткові нотки, смак горіха, трав. У будь-якому випадку, якісний напій буде ароматним і залишить приємний і насичений післясмак.

Інші критерії вибору алкоголю

Віскі можна розділити на односолодовий та купажований. Перший вважається елітним, що відповідно відбивається на його ціні. Односолодовий – це ідеальний приклад якості та насиченого смаку. Такому подарунку буде радий кожен поціновувач міцного алкоголю. Купажований віскі набагато частіше зустрічається у продажу. Міцність такого напою трохи нижче і зазвичай становить близько 40% (показник може змінюватись в залежності від додатків та технології виробництва). Оскільки асортимент пропозицій великий, то знайти потрібний алкоголь можна. Якщо конкретних переваг не знаєте, то купуйте щось класичне. Перевагу краще віддавати популярним виробникам, адже вони завжди відповідають за якість своєї продукції.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...