Реклама

iPhone: вживаний чи новий? Розглядаємо варіанти

Čytaty latynkoju
iPhone: вживаний чи новий? Розглядаємо варіанти
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. iPhone: вживаний чи новий? Розглядаємо варіанти
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Хоча ціна на iPhone виправдана високою технологічністю смартфонів, для багатьох користувачів в сьогоднішній економічній ситуації вона є досить високою. В таких випадках часто виникає питання — купити Айфон б/у чи ще збирати гроші, щоб мати змогу придбати новий гаджет. Однозначної відповіді не дасть ніхто. Все залежить від різних факторів і індивідуальних обставин кожного користувача. Розглянемо особливості покупки вживаних смартфонів від Apple, щоб кожен зміг прийняти зважене рішення.

Плюси покупки вживаних Айфонів

Бренд Епл знаходиться на піку своєї популярності. Кожного року все більше людей в цілому світі стають власниками смартфонів цього виробника. Завдяки цьому процвітає і ринок вживаних айфонів. Кожен рік компанія випускає нові пристрої, тому багато користувачів намагається продати свої старі гаджети, щоб їх придбати. Водночас власники застарілих моделей мають змогу купити сучасніші версії. Серед плюсів такої покупки варто виділити:

  1. Економія коштів. Покупка б/увживаного iPhone дозволяє суттєво заощадити бюджет. Так, можна отримати практично новий смартфон за привабливою ціною. Що стосується старших моделей, то економія буде суттєвою. При цьому можна отримати пристрій у відмінному стані.
  2. Великий вибір моделей. Є можливість обирати серед різних варіантів. Наприклад, знайти можна новіші моделі, але з дефектами, які будуть коштувати дешевше, ніж старіші в новому стані. Також на ринку вживаної продукції представлені пристрої з інших країн, які підтримують дві SIM-картки, мають 5G-модем. Легко вибрати бажаний колір та конфігурацію.
  3. Гарантована якість. При покупці вживаного iPhone у відповідальних компаніях нададуть гарантію. В Україні, наприклад, таку можливість пропонує інтернет-магазин StoreInUA. На вживану техніку Apple компанія надає гарантію тривалістю 3 місяці, і при цьому пропонує можливість продовжити її до року. Якщо з пристроєм щось станеться, ви можете звернутися і повідомити про проблему.

Вживаний айфон може бути відмінним варіантом для тих, кому важливо заощадити. При цьому покупець має бути готовим до деяких компромісів.

В чому мінуси покупки вживаного iPhone

Перш ніж зважитись на покупку вживаного смартфона від Apple, необхідно ознайомитися з її недоліками. В першу чергу це відсутність радості та того трепету, які присутні при придбанні нового пристрою. Користувачі, які купували такий айфон, зрозуміють, про що йде мова. Серед інших мінусів варто виділити:

  1. Відсутність останніх функцій. Вживані iPhone, як правило, не мають найновіших опцій і технологій, які доступні у нових моделях. Мова йде про покращені камери, продуктивніші процесори, підтримку нових стандартів зв’язку та інші покращення.
  2. Невідома історія використання. Інформації про те, яким чином попередній користувач використовував смартфон нема. Проблеми, які виникають через попереднє некоректне використання, можуть з’явитися пізніше та призвести до додаткових витрат на ремонт.
  3. Ризик бути обманутим. Вторинний ринок — це місце, де багато шахраїв. Вони часто заманюють покупців дешевшими пропозиціями. Навіть не варто їх розглядати й тим більше вносити якісь передоплати.

При покупці вживаного iPhone важливо бути максимально обережним. Багатьох неприємностей можна уникнути, вибравши надійний магазин. Слід врахувати, що більше ризиків виникає саме при покупці смартфона з рук. Водночас вся вживана продукція, яка продається в перевірених магазинах, проходить діагностику на кількох етапах. Це дозволяє уникнути продажу несправних пристроїв.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...