Реклама

Чи може ігровий ПК коштувати недорого: 5 факторів, які дозволяють знизити ціну

Čytaty latynkoju
Чи може ігровий ПК коштувати недорого: 5 факторів, які дозволяють знизити ціну
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. Чи може ігровий ПК коштувати недорого: 5 факторів, які дозволяють знизити ціну
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Ігри неабияк навантажують компʼютер. Новинки на максимальних налаштуваннях потребують значних обчислювальних ресурсів. Забезпечити їх можуть багатоядерний процесор, швидка та сучасна оперативна памʼять, стабільна відеокарта. Зібрати потужний комплект в одному системнику влітає в копієчку. Однак досвідчені бренди ігрових ПК знаходять способи здешевити компонування.

Дешевий корпус

Корпуси для комп’ютерів ділять на 3 категорії: бюджетні, середні та преміальні. Різниця між ними полягає у габаритах, візуальних характеристиках, оснащенні та матеріалах виготовлення. Найдоступніші — моделі з металу та пластику без надмірного декору та без висувних деталей. Дизайн у них мінімалістичний: відсутнє яскраве підсвічування чи «віконця» з загартованого скла. Розташування кнопок та портів зручне, а місця всередині вдосталь для дотримання базових принципів кабель-менеджменту.

Невеликий обʼєм оперативки з можливістю розширення

Купити ПК ігровий можна з помірним запасом оперативної пам’яті. Як у «офісника» чи універсального домашнього. 8 Гб — чудовий варіант для старту. Цього достатньо для коректної роботи у багатозадачному режимі та запускання ресурсомістких розваг.

На материнці спеціально передбачено вільний слот, який дозволяє у разі потреби додати ще одну плашку для досягнення комфортного об’єму. Сигналом про те, що пора купувати додаткову оперативку, можна вважати:

  • повільне завантаження ігор та застосунків,
  • «вилітання» без попередження,
  • часті сповіщення про помилки,
  • проблеми з FPS.

Бюджетна графічна плата

Одна з важливих ознак геймерського комп’ютера — графіка дискретного типу. На відміну від інтегрованої, вона автономна та наділена власною відео пам’яттю, тож розвантажує процесор та сприяє підвищенню загальної продуктивності системи.

Це не обов’язково має бути новинка з підтримкою передових технологій, зниженим споживанням енергії та вдосконаленою конструкцією охолодження. Добротна GTX 16 серії також здатна показати клас, якщо користувач знайде правильний підхід до налаштувань.

Процесор з бюджетної лінійки

Геймерські ПК з бюджетної цінової категорії працюють на базі процесорів:

  1. Intel Core i3 з двома або чотирма ядрами, підтримкою можливостей розгону та збалансованим тепловиділенням;
  2. Ryzen 3 від AMD з підтримкою двоканальної пам’яті;
  3. середньорівневий Core i5 з технологією Turbo Boost та збільшеним запасом кеш-пам’яті;
  4. універсальний (для широкого спектра завдань) та надійний Ryzen 5 на 4 або 6 ядер.

Відсутність попередньо встановленої оперативки

Заздалегідь поставлена ліцензована операційна система підвищує вартість комп’ютера на кілька тисяч гривень. Для початківця, який прагне отримати ігрову модель якомога дешевше така сума може стати каменем спотикання. Саме тому популярні бренди пропонують альтернативу — системники без ОС. Єдиний їхній недолік полягає в тому, що підготовка до експлуатації займає більше часу. Шукати та встановлювати базовий комплекс програм користувачеві доводиться самостійно.

Отже, бюджетні геймерські комп’ютери не тільки існують, вони ще й з непоганою обчислювальною міццю. Невисока ціна — це результат зваженого та логічного підходу виробника до вибору апаратного забезпечення.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...