Реклама

Як зберегти психологічне здоров’я жінки під час війни

Čytaty latynkoju
Як зберегти психологічне здоров’я жінки під час війни
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. Як зберегти психологічне здоров’я жінки під час війни
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Війни завжди були суцільною катастрофою для суспільства та всіх його членів, але жінки особливо вразливі в таких умовах. Тому курс «Збереження психічного здоровʼя жінки та материнства» від Платформи Sunshine at Home,  створений саме для допомоги тим жінкам, які пережили потрясіння в ході важких воєнних подій.

Особливості психічного  здоров’я жінок

Психічне здоров’я жінок має свої особливості. Це пов’язано з гендерними ролями, біологічними факторами, культурним та соціальним середовищем. Особливості психічного здоров’я жінок полягають у наступних відмінностях.

  1. Жінки зазвичай проявляють вищу емоційну вразливість порівняно з чоловіками. Вони більш схильні до вираження емоцій, які спричинені зовнішніми факторами, або індивідуальними переживаннями.
  2. Жінки мають свої унікальні стресори та способи адаптації до стресових ситуацій. Вони демонструють більшу схильність до активного пошуку підтримки від соціальних мереж, сім’ї та друзів у тяжкі періоди.
  3. Фізіологічні аспекти жінки, такі як вагітність, пологи, гормональні цикли впливають на психічний стан. Перинатальний період та післяпологова депресія є значними проблемами, з якими стикається багато жінок.

Ці та інші проблеми впливають на психологічний стан жінок, призводячи до серйозних психічних порушень. Їх емоції та соціальний статус вимагають уваги та професійної підтримки.

Тому лише кваліфіковані фахівці допоможуть подолати руйнівну дію війни на ментальне та фізичне здоров’я з використанням сучасних психотерапевтичних методик.

Методики покращення психологічного стану жінок

В незалежності від віку та обставин життя, є декілька методів, дотримання яких допоможе зміцнити психоемоційний стан жінки.

Регулярна фізична активність, наприклад: йога, цигун, біг, аеробіка або прогулянки на свіжому повітрі, знижують рівень стресу та знімають напругу. Вони сприяють вивільненню ендорфінів (гормонів щастя, що покращують настрій) та покращенню загального самопочуття.

В умовах війни дуже важливо займатися волонтерством. Надання допомоги постраждалим від бойових дій, постачання їм усього необхідного – це почесна справа кожного громадянина. Тому, робота на волонтерських засадах дозволяє не лише відволіктися від власних проблем, а й допомогти іншим людям.

Соціальна підтримка відіграє важливу роль у психічному благополуччі. Жінкам потрібно  розвивати та підтримувати здорові соціальні зв’язки з сім’єю, друзями, колегами та людьми. Це допоможе зняти стрес та задовільнить емоційні потреби.

Хобі, творчість та інші цікаві заняття допомагають жінкам знайти радість та відпочити. Крім того, така діяльність стимулює творчий потенціал та стабілізує психічний стан.

У разі необхідності жінки можуть звернутися за підтримкою до психологів, психотерапевтів або психіатрів. Чимало таких фахівців вчаться на платформі Sunshine at Home. Професіоналізм спеціалістів допоможе впоратися зі складними ситуаціями та зберегти психічне здоров’я жінки під час війни.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...