Реклама

🏛 Верховна Рада підтримала відставку Олександра Ткаченка

Čytaty latynkoju
🏛 Верховна Рада підтримала відставку Олександра Ткаченка
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🏛 Верховна Рада підтримала відставку Олександра Ткаченка
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Верховна Рада України проголосувала за відставку Міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка.

Про це повідомляє народний депутат Ярослав Железняк. Загалом «За» проголосував 321 нардеп, водночас «проти» було двоє, а шестеро утримались від голосування.

Железняк у своєму пості в Telegram також додав, що сьогодні у парламенті «питання призначення нового Міністра не стоїть у порядку денному». Він також відзначив, що цього також скоріше за все не відбудеться на цьому тижні.

Відзначимо, що напередодні розгляду відставки у парламенті Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики ВРУ не підтримав заяву Олександра Ткаченка про звільнення.

Нагадаємо, що раніше Олександр Ткаченко подав заяву про відставку з поста очільника Міністерства культури та інформаційної політики. Перед цим, 20 липня, президент України Володимир Зеленський запропонував главі уряду Денису Шмигалю знайти позабюджетні кошти на актуальні культурні проєкти та розглянути заміну міністра культури й інформаційної політики.

Згодом у соцмережах Ткаченко опублікував пост, де він прокоментував своє рішення про відставку.

Приніс сьогодні ввечері Прем’єру заяву про відставку, через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни. Лише потім здивувався заяві Президента щодо цього ж питання.

Як також відзначив уже ексміністр, культура під час війни важлива, бо «це війна не тільки за території, а за людей, а люди — це наша памʼять, історія, мова, творчість попри війну, спадщина і минуле заради майбутнього».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...