Реклама

Штопор: подарунок для обраних

Čytaty latynkoju
Штопор: подарунок для обраних
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. Штопор: подарунок для обраних
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Шанувальники елегантних та водночас практичних презентів напевно оцінять ексклюзивні штопори. Це аксесуар, який доречний як подарунок і для кращого друга, і для поважного бізнес-партнера. Найрідкісніші та найдорожчі колекційні вироби вважаються цінними арт об’єктами: їх можна побачити на торгах найвпливовіших світових аукціонів, де вартість антикварних раритетів обчислюється десятками тисяч доларів.

Які бувають штопори

Штопор, він же винний ключ, з’явився у XVIII столітті. З того часу було безліч спроб створити максимально ефективний і красивий інструмент, який допоможе ефектно видалити пробку і в жодному разі не допустить попадання крихт у напій. До найпопулярніших на сьогодні конструкцій належать:

  • Класична гвинтова модель.
  • Оригінальний штопор-метелик із важелями-крилами.
  • Ніж сомельє, він же штопор для вина професійний, що нагадує кишеньковий швейцарський ніж.
  • Різноманітні важільні варіації. Крім традиційних моделей, відомі виробники випускають грандіозні настінні та настільні аналоги. У процесі використання таких аксесуарів, майстерно декорованих орнаментом, відкорковування пляшки перетворюється на витончене театральне дійство.
  • Помпові, вони ж вакуумні, пристрої, принцип дії яких полягає у виштовхуванні корка завдяки нагнітанню повітря.

Найінноваційнішим рішенням є автоматичний штопор для вина, за допомогою якого ідеально відкоркувати пляшку зможе навіть новачок. Це девайс із продуманою конструкцією та лаконічним дизайном. Під час його використання неможливе пошкодження корка, збовтування та розплескування напою.

Електричний штопор для вина, який можна купити в Україні, живиться від акумулятора чи батарейок. Користувачеві потрібно прибрати фольгу, вставити шийку пляшки в спеціальний отвір і натиснути кнопку, усе інше гаджет зробить сам — залишається тільки спостерігати за видовищним процесом. Крім свого основного призначення, аксесуар, як правило, має додаткові функції: наприклад, може використовуватися як стильне підсвічування.

Як вибрати штопору подарунок

У Києві можна замовити винні аксесуари на подарунок таких відомих марок, як BOJ (іспанський виробник барного інвентарю), Wine Enthusiast (США) та інших іменитих брендів. Серед переваг їхніх виробів:

  • надійність;
  • оригінальний дизайн;
  • якісні матеріали (дерево, іржостійка сталь, леговані сплави zamak, граніт, безпечний харчовий пластик);
  • бездоганне виконання.

Знайдеться безліч приводів, щоб купити штопор: на день народження справжньому поціновувачу вин, на ювілей керівнику компанії чи другу-бармену на честь професійного свята. Яскравий аксесуар займе гідне місце в будь-якому інтер’єрі й точно не припадатиме пилом на полиці: штопор стане у пригоді на кожну урочисту подію.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...