Реклама

Особливості вибору собачого корму для різних порід

Čytaty latynkoju
Особливості вибору собачого корму для різних порід
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. Особливості вибору собачого корму для різних порід
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Вибір корму для вихованця повинен ґрунтуватися не тільки на його смакових уподобаннях, а й на особливостях породи. Очевидно, що для мініатюрного тер’єра зовсім не підійде корм, розрахований на великого ірландського вовкодава — не тільки через його розмір, а й через невідповідний склад. Як варіант можна розглянути корми для собак Brit чеського виробництва: у лінійці бренду представлені корми для різних порід собак, а також тварин з особливими потребами.

NQjjSOyso6iqghtNesACHmorxc5q6Hla80vYbQefVym8myV6VhAfq9BvlWG-9s6OuzBWcHHI0DIfVque80KVq9jW_2f-1cQ4iyp4taT1CLsBr_2Kv3BAg8QYXxvnDTjjFh0lH991i8c_YXFkD1Pb31FmCz_Lwgh49haoef0mFGODcxUoMSX_DizA_c7KhzTp

Довіряти етикетці на кормі потрібно, але розуміння принципів, за якими відбувається класифікація кормів з прив’язкою до морфологічних особливостей породи, дає можливість підібрати найбільш кращий з них.

Класифікація собак за габаритами

Виробники собачого корму поділяють свою продукцію на підвиди, зорієнтовані на породи різних розмірів. Класифікація виглядає так:

  1. Дрібні. Ця категорія включає усіх псів, вага яких становить менше 10 кілограм. До них відносяться чихуахуа, міні-пуделі, болонки, той-тер’єри та інші невеликі собачки.
  2. Середні. Даній категорії проходять біглі, коргі, стафордшир-тер’єри, хаски та інші невеликі собаки. Середня вага представників категорії середніх собак різняться від 25 до 28 кілограмів.
  3. Великі. До великих собак можна віднести доберманів, ротвейлерів, вівчарок, зенненхундів та інших псів, які мають значні розмірні характеристики. Їхня маса тіла може досягати 55-60 кілограм.
  4. Величезні. У цій категорії розташувалися доги, вовкодави, вівчарки середньоазіатського та кавказького походження. Щоб віднести собаку до гігантських, її вага має бути понад 80 кілограмів.

Цей перелік дозволить конкретизувати потреби свого вихованця при виборі корму. Логічно, що чим більша вага собаки, тим поживнішою має бути кормова база.

Характерні риси корму для собак дрібних порід

Найчастіше корм для найбільш дрібних собачих представників виробляється з гіпоалергенних компонентів. Це пов’язано з тим, що дрібні собачки часто страждають від різних проблем із травним трактом, тому до їх потреб потрібно ставитися уважно. Що стосується збалансованості, то такий корм не відрізняється надмірною калорійністю. Все-таки для таких порід характерний спокійний ритм життя, що не відрізняється зайвою витратою енергетичних ресурсів.

Характерні риси корму для собак середніх порід

Корм для собак середніх розмірів повинен бути достатньо поживним, щоб забезпечити основні потреби в жирах та білках, але не відрізнятися надмірною жирністю. Попри те, що біглі та коргі ведуть відносно активний спосіб життя і люблять побігати, надмірно калорійний корм може спричинити ожиріння. Найчастіше включає до складу рибу, яловиче чи куряче м’ясо.

Що варто знати про корм для великих та величезних собак

Одним із найважливіших компонентів, що використовуються в кормі для великих псів, є хондропротектори – препарати для підтримки необхідного стану суглобів та кісток тварини. Через свої великі розміри і значну м’язову масу такі собаки часто схильні відчувати проблеми з опорно-руховим апаратом. Вживання вихованцем у їжу такого корму значно спрощує життя господареві, оскільки відпадає потреба у прийомі відповідних ліків.

У силу своєї фізіології великі собаки люблять активні ігри та тривалі прогулянки, тому харчування для таких занять повинно мати високу енергетичну цінність.

Вибрати корм для свого собаки, виходячи з його розмірних характеристик і породи, набагато легше, ніж здається. Потрібно лише уважно вивчити склад відповідного варіанта.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...