Реклама

😌 Твої хвилювання — Не дрібниці: в Україні запрацювала платформа психологічної підтримки для підлітків

На оновленій платформі «Не дрібниці» підлітки зможуть розібратися у власному емоційному стані, який постійно змінюється через війну.
Čytaty latynkoju
😌 Твої хвилювання — Не дрібниці: в Україні запрацювала платформа психологічної підтримки для підлітків
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😌 Твої хвилювання — Не дрібниці: в Україні запрацювала платформа психологічної підтримки для підлітків
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
На оновленій платформі «Не дрібниці» підлітки зможуть розібратися у власному емоційному стані, який постійно змінюється через війну.

А також – підтримати своє ментальне здоров’я та отримати фахові психологічні консультації. 

До Дня молоді представництво Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні (UNFPA Україна) за підтримки уряду Великої Британії перезапустили підлітковий проєкт

“Не дрібниці”, розширивши його тематики та платформи з огляду на виклики часу. Реалізували ідею креативна агенція ISD Group у співпраці з МГО «Молодвіж».

Відтепер, крім теми здорових і токсичних стосунків, у проєкті говоритимуть про емоції, почуття та переживання, які спричинила або загострила війна.

 

«Не дрібниці – це проєкт про емоції та почуття, які охоплюють і пригнічують підлітків через переїзд в іншу країну, через сум за друзями, через постійні переживання за власне життя і життя рідних. Ми говоримо, що будь-які зміни в емоційному стані через непростий час не варто знецінювати, замовчувати або ігнорувати. А ресурси проєкту допоможуть зрозуміти ці емоції та знайти їм вихід», – каже Надія Ковалевич, координаторка проєкту UNFPA.

Раніше основним майданчиком проєкту “Не дрібниці” був Instagram, який допомагав молоді розпізнавати психологічне насильство та будувати здорові стосунки. Тепер до нього додався сайт і низка ресурсів, що допоможуть підліткам розібратися у своїх переживаннях. Зокрема, чат-бот, в якому можна пройти попередній чек-ап емоційного стану та визначитись із проблемою, що хвилює. Далі бот запропонує корисні тематичні матеріали або сесію з психологом/-инею. Розмова відбувається безпосередньо у чаті, безкоштовно та анонімно.

Окремий компонент проєкту освітній. Прямо у чат-боті є вправи на заспокоєння, що допоможуть впорядкувати думки, а в Instagram регулярні прямі ефіри з психологами/-инями, які знайомі підліткам, і на теми, що хвилюють. Замість же довгих лонгрідів на сайті картки-гайди, які коротко та доступно розкривають важливі питання.

 

«Підлітковий вік – це той момент, коли всі проблеми множаться на 2, бо ти ще формуєшся як особистість і не завжди знаєш, як тобі реагувати й впоратися з емоціями. Дорослі кажуть «та це ж дрібниці!», а для тебе це НЕ дрібниці. Ми обіграли стейтмент в айдентиці: є загальне рекламне правило не вживати частинку «не», а ми зробили навпаки – підкреслюємо її, обводимо і всіляко на ній акцентуємо. Демонстративно навпаки, як роблять це й самі підлітки. Та сама підлітковість і у форматах: чат-бот та онлайн-консультації замість офлайну, зрозумілі картки інстаграмного формату, а не статті. Щоб у будь-який момент і будь-де можна було отримати допомогу”, розповіла Юлія Івакіна, копірайтерка не ISD Group.

Сторінки проєкту: Веб сайт, Telegram-bot, Instagram

Проєкт «Не дрібниці» втілюється UNFPA у співпраці з МГО «Молодвіж» у межах проєкту UNFPA “EMBRACE: Посилення національних і регіональних механізмів побудови адаптивної, підзвітної та економічно ефективної системи протидії та запобігання гендерно зумовленому насильству” за фінансової підтримки уряду Великої Британії.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...