Реклама

✍🏻 The New York Times опублікував великий лонгрід про захисників Азовсталі  

На The New York Times вийшов розлогий лонгрід на тему захисників Маріуполя. Детально про 80 днів спротиву російській агресії на Азовсталі
Čytaty latynkoju
✍🏻 The New York Times опублікував великий лонгрід про захисників Азовсталі  
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. ✍🏻 The New York Times опублікував великий лонгрід про захисників Азовсталі  
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
На The New York Times вийшов розлогий лонгрід на тему захисників Маріуполя. Детально про 80 днів спротиву російській агресії на Азовсталі

Рано вранці 21 березня два вертольоти Мі-8 прорвали ворожу територію, налякавши російських солдатів. Усередині були бійці українського спецназу з ящиками з ракетами Stinger і Javelin, а також супутниковою системою Інтернету. Вони летіли на висоті 20 футів над землею в найгарячішу зону бойових дій війни.

Вищі генерали України задумували польоти як сміливу, можливо, приречену місію. Група українських солдатів, у яких закінчуються боєприпаси та майже без жодного зв’язку, сховалася на розгалуженому металургійному заводі в обложеному Маріуполі. Солдати були оточені численними російськими військами і були на межі знищення.

План передбачав посадку Мі-8 на заводі, заміну вантажу на поранених солдатів і повернення до центральної України. Майже всі розуміли, що місто та його захисники загинули. Але зброя дозволила б солдатам розчаровувати російські війська ще кілька тижнів, притупляючи натиск українських військ на південному та східному фронтах і даючи їм час підготуватися до нового російського наступу.

«Хлопцям, які були в повному оточенні, було так важливо знати, що ми їх не кинули, що ми летимо до них, ризикуючи життям, щоб забрати поранених, привезти боєприпаси та медикаменти», — сказав офіцер військової розвідки з позивним Флінт, який був у першому рейсі та описав операцію The New York Times разом із трьома іншими учасниками. «Це була наша головна мета».

Коли два Мі-8 підійшли ближче, вони сильно нахилилися над Азовським морем, пролетівши над поверхнею води, щоб уникнути російського радара. Тоді й з’явився металургійний комбінат «Азовсталь», останній оплот захисників України. На відео з польоту Азовсталь вимальовується як обложена промислова фортеця, залита ранковим сонячним світлом.

За ним був Маріуполь, місто, яке менш ніж за чотири тижні перетворилося на тліючу оболонку. Вулиці були всіяні трупами, тоді як живі, ті, що залишилися, були переважно під землею, голодні та налякані, вилазивши з підвалів лише для того, щоб знайти воду та їжу.

«Це було сумне видовище», — сказав Флінт, який був на головному вертольоті. «Вона вже була здебільшого в руїнах».

Детальніше читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш телеграм

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...