Реклама

😔 Як боротись із посттравматичним стресовим розладом (ПТСР)

Čytaty latynkoju
😔 Як боротись із посттравматичним стресовим розладом (ПТСР)
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😔 Як боротись із посттравматичним стресовим розладом (ПТСР)
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Чи можна вберегтися від посттравматичного стресового розладу (ПТСР), якщо до гніву додається розгубленість через невизначеність, а емоційні гойдалки виснажують щодня та щоночі?

Навіть у нинішній ситуації ми маємо змогу впливати на власні думки, почуття та поведінку. Отже, маємо змогу спробувати вберегтися від ПТСР.

Як боротись із ПТСР

  1. Намагайтеся тримати під контролем лише ті справи, на які вас “вистачає”. Наприклад, прості речі, які ви можете без перешкод робити “крок за кроком”. Якщо на думку спало “чистити зуби, приймати душ, їсти та спати”, то це теж ок.
  2. Коли плануєте щось робити, навіть “сьогодні на сьогодні”, запитуйте себе: “Навіщо я хочу це зробити?”, тобто щоразу перевіряйте наявність сенсу.
  3. Нагадуйте собі, що ви маєте змогу впливати на власне ставлення до подій, які відбуваються навколо. Незважаючи на умови.
  4. Щодня знаходьте миті, які всередині відгукуються позитивом. Це можуть бути прості відчуття, що дарують задоволення: п’янкий аромат квітів, смак свіжозвареної кави, тепле спілкування з друзями тощо.
  5. Мрійте, уявляючи в деталях власне майбутнє. Наприклад, яким буде ваш ранок цього ж дня через три роки.
  6. Підтримуйте тих, хто поруч, адже “зриватися” на родичах – не найкращий вихід. І це дійсно не просто, коли концентрація люті надвисока.
  7. Завантажуйте мозок пошуком креативних рішень: як ще я можу себе підтримати, що ще вдіяти за наявних обставин? Знахідки можуть перетворитися на нові можливості, які допоможуть швидше прийняти реальність і трансформувати травму.
  8. Час від часу утримуйте фокус на власних цінностях, оскільки це база, на якій тримається віра у власні сили.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...