Реклама

💪🏻 «Не сцим. Стоїм. Їбашим» — як уся Україна дивиться аналіз психоемоційних станів під час війни від Тараса Білки

Čytaty latynkoju
💪🏻 «Не сцим. Стоїм. Їбашим» — як уся Україна дивиться аналіз психоемоційних станів під час війни від Тараса Білки
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 💪🏻 «Не сцим. Стоїм. Їбашим» — як уся Україна дивиться аналіз психоемоційних станів під час війни від Тараса Білки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

«Доброго ранку, я з України, з Запоріжжя. Не сцим, стоїм, їбашим. Розбір психоемоційних станів»

Саме з цих слів починається ранок багатьох українців під час війни — вони дивляться щоденні відео від Тараса Білки, який аналізує психоемоційні стани. Розповідаємо, як ранковий розбір настроїв допомагає зберігати спокій та чому варто ділитись цими відео.

🤓 З чого все почалось

Ще 23 лютого колишній журналіст Тарас Білка вів особистий лайфстайл блог із розважальним контентом та відео про психологію. Зокрема він розповідав про вигорання, панічні атаки й багато інших речей. Однак наступного ранку почалась війна, яка все змінила. Замість психологічних лайфхаків мирного часу, у своєму інстаграмі блогер почав робити розбір психоемоційних станів — українців, військових і, не менш важливо, окупантів. Усе почалось з адреналіну й продовжується досі — Тарас демонструє аналіз у своєму блокноті за допомогою графіків та наліпок, аби візуально фіксувати зміни в настроях.

Сам Тарас Білка підкреслює, що він не є фаховим психологом і спочатку його відео базувались на основі досліджень, психології воєн, спеціалізованих книжок та аналізі історичних подій. За його словами зараз йому допомагає ціла група спеціалістів включно з закордонними, і навіть ціла фокус-група, що складається цивільного населення та військових, — вона допомагає визначати психоемоційний стан більш точно.

👀 Інші важливі відео

Крім того, Тарас викладає й інші ролики, як от вечірні «Хроніки війни» — у цих відео він фіксує головні моменти за день, аби «пам’ятати як Україна перемогла зло вселенського масштабу у вигляді кацапстану (себто Росії — прим. редакції)». У Хроніках він розглядає останні новини ЗМІ та реакцію світу на ті чи інші події в Україні.

Також є спеціальні випуски, присвячені різноманітним важливим темам, зокрема:

Окремо треба виділити спецвипуск про те, як поводити себе з людьми, що вийшли з блокади. Ролик зроблений у вигляді розмови із військовим з Маріуполя, який поділився своєю історією перебування в блокаді протягом трьох тижнів:

✊🏻 Особливості оповідання та меми

Хочемо зазначити, що це не звичні відео якихось інфлюенсерів з інстаграму, де майже 70% усього контенту базується на сатисфакції власного его. Це ролики наповнені можливо дещо жорсткою, але правдою про війну. У відео можна знайти різноманітні поради про самоконтроль у тих чи інших ситуаціях і як, простіше кажучи, не з’їхати з глузду.

Окремо треба згадати про досить різнобарвну кількість епітетів, якими називають окупанта, що не може не тішити. Ось лише мала частина з них:

🔞 Тицьніть сюди, аби побачити

«Плєшиві любітєлі трахнуть балалайку», «припиздні покарьожєні», «недобиті психопати запорєбрічья», «тактічєскій фарш», «легкозаймисті буратіни обдовбані рускай ідєєй», «рускагаварящі олов’яні солдатікі», «недолугі останки берести», «йобані кракозябри», «єбаний апендикс совка», «проспіртовані мандавошки», «випатрашені гусари», «стєпашкі, пєтрушкі і каркушкі» та багато інших красномовних виразів

Цілком зрозуміло, що у відео з’явились свої власні, так би мовити, меми. Одним із таких є, наприклад, кішка Тараса на ім’я Марлі. Вона навіть має свою ранкову міні-рубрику, у якій нагадує пити воду, бо «боротись треба не тільки з окупантом, а й зі зневодненням».

Також у деяких роликах часто згадують калину — одного разу Тарас зняв відео на фоні калини й після того глядачі декілька разів просили показувати дерево окремо.

👨🏼‍💻 Корисні посилання Тараса

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...