Реклама

🗣 Україна стала частиною мовного простору ЄС: що це таке

Čytaty latynkoju
unsplash.com
🗣 Україна стала частиною мовного простору ЄС: що це таке
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🗣 Україна стала частиною мовного простору ЄС: що це таке
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Як повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, Генеральна асамблея Європейської федерації національних мовних інституцій (EFNIL) підтримала рішення надати Україні статус асоційованого члена EFNIL.

За словами омбудсмена EFNIL об’єднує національні мовні інституції країн-членів ЄС. Серед цілей організації є контроль за дотриманням мовного законодавства, захист державних мов, а також заохочення до вивчення офіційних європейських мов для культурного розмаїття в ЄС.

Також Тарас Кремінь зазначив, що членство в EFNIL дає Україні можливість розробити стратегію законодавчого захисту української як майбутньої мови Європейського Союзу.

Сьогодні фронт боротьби за Україну – це і фронт утвердження української мови. Тому для нас велика честь приєднатися до континентальної родини мовних інституцій

Тарас Кремінь, Уповноважений із захисту державної мови

Виступаючи на засіданні Генеральній асамблеї EFNIL, мовний омбудсмен звернув увагу на лінгвоцид на території України зі сторони РФ — окупанти наголошують, що такі предмети в школах, як «українська мова», «українська література» та «історія України» вивчатися не будуть.

Тому свідомий перехід наших співгромадян на українську мову, ефективний захист інформаційного поля, всебічний розвиток мови – це захист національних інтересів, протидія країні-агресору та боротьба за нашу Незалежність

Тарас Кремінь, Уповноважений із захисту державної мови

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...