Реклама

Як продовжити термін служби натуральної косметики за рекомендаціями Crafta.ua

Čytaty latynkoju
Як продовжити термін служби натуральної косметики за рекомендаціями Crafta.ua
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. Як продовжити термін служби натуральної косметики за рекомендаціями Crafta.ua
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Ті, хто перейшов на натуральну косметику, напевно помічали, що навіть найякісніші за складом продукти чомусь швидко стають непридатними. Звичайно, з одного боку це обумовлено тим, що вони містять натуральні компоненти і не включають хімічні консерванти, через що швидше псуються. Але є й інша причина – неправильне поводження та зберігання. Щоб не викидати гроші даремно і не ризикувати здоров’ям шкіри, при покупці косметики ручної роботи за посиланням https://crafta.ua/catalog/kosmetika/ на маркетплейсі Crafta.ua варто відразу уточнити рекомендації щодо правильного використання у продавця. Поки ж розглянемо основні правила поводження з такими засобами.

Які консерванти дозволені для використання

Традиційно такі засоби виготовляються без хімічних речовин, з застосуванням природних компонентів. Однак натуральні інгредієнти мають властивість швидко псуватися, косметика стає непридатною для використання. Щоб уповільнити цей процес до складу все ж таки необхідно додавати речовини-консерванти. Серед допустимих можуть використовуватися такі компоненти:

  • лимонна кислота. У складі вона позначається, як Е 330;
  • сорбінова кислота. Її маркують Е 200;
  • бензойна кислота. Позначають як Е 210.

Також в якості консервантів виступають олії природного походження і рослинні екстракти, спирт (він не у всіх продуктах допустимий, тому потрібно уважно читати склад). Окрім цих речовин на термін придатності також впливають і умови, в яких зберігається та використовується той чи інший засіб. Зупинимося детальніше.

3 важливі умови для тривалого зберігання натуральної косметики

Термін зберігання – не найважливіша проблема, яка впливає на придатність продукції. Велике значення мають правила звернення. Щоб не допустити передчасного псування натуральної косметики, слід забезпечити дотримання 3 основних умов:

  1. Тримати упаковку щільно закритою. Не можна допускати попадання бактерій у баночку чи флакон, інакше засіб швидко зіпсується. З цієї причини не варто набирати продукт пальцями, краще використовувати спеціальний шпатель. Якщо є можливість замовити натуральну косметику у безпосереднього виробника, наприклад знайти майстрів можна за посиланням https://crafta.ua/ на маркетплейсі Crafta.ua, то краще попросити використовувати як тару ємності з дозаторами. Така упаковка більш гігієнічна.
  2. Забезпечити комфортний температурний режим. Не можна зберігати косметику в жарі або на холоді (якщо це не рекомендовано виробником), допускати її заморожування. Через це інгредієнти у складі можуть зіпсуватися, продукт теж прийде в непридатність;
  3. Вибрати підходяще місце. Воно повинно бути темним, в міру прохолодним. Не варто допускати попадання на продукт прямих сонячних променів, вони можуть спровокувати окислення компонентів, що призведе до псування всього продукту.

Як можна зазначити, правила дуже прості. Краще їх дотримуватися аби не допустити передчасного псування натуральної косметики, це допоможе заощадити кошти та зберегти здоров’я шкіри.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...