Реклама

🌲 Різдво стало популярнішим за Новий рік серед українців — опитування

Čytaty latynkoju
🌲 Різдво стало популярнішим за Новий рік серед українців — опитування
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🌲 Різдво стало популярнішим за Новий рік серед українців — опитування
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Соціологи з групи «Рейтинг» провели опитування, в якому з’ясували, яке з зимових свят є найулюбленішим серед українців. Якщо раніше стабільно перемагав Новий рік, тепер вподобання змінились.

49% українців зазначили, що найбільше люблять Різдво, а для 37% головним святом лишається Новий рік. Для 6% День Святого Миколая грає роль найголовнішого свята, 4% зазначили таким Старий Новий рік, а 2% взагалі не люблять жодне з цих свят.

При цьому помітна стійка тенденція до зниження ролі Нового року у житті українців, який поступово витісняє Різдво, що наближає нас до української та європейської традиції.

Лише 4% українців зазначили, що святкують Різдво 25 грудня, 71% надають перевагу 7 січня, а 18% відзначають обидві дати. При цьому, число тих, хто визнає 25 грудня святом поступово збільшується.

Перенесення святкування Різдва на 25 грудня підтримує 26%, а не підтримує — 58%. Водночас кількість прихильників перенесення зросла за останні 5 років майже вдвічі (з 15%), а противників — суттєво зменшилася (з 69%). Ще 15% заявили, що їм байдуже.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...