Реклама

👆🏻 Запустили проєкт «Під захистом» про інформування людей про ВІЛ

Коли весь світ намагається захиститися від COVID-19, дуже важливо не забувати про іншу пандемію, яка щороку забирає мільйони життів
Čytaty latynkoju
👆🏻 Запустили проєкт «Під захистом» про інформування людей про ВІЛ
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👆🏻 Запустили проєкт «Під захистом» про інформування людей про ВІЛ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Коли весь світ намагається захиститися від COVID-19, дуже важливо не забувати про іншу пандемію, яка щороку забирає мільйони життів

Тема захисту здоров’я посідає перші позиції у щоденних розмовах людей. Але правила сексуального здоров’я і надалі залишаються «закритими» для обговорення у суспільстві. Фундація Анти-СНІД нагадує, що піклуватися про своє здоров’я – не соромно, і розвиває проект «Під захистом» для інформування та підтримки населення у протидії ВІЛ.

Мета проекту «Під захистом» – допомогти людям зрозуміти важливість та природність безпечного сексу, і популяризувати використання презерватива, як простого і надійного захисту від інфекцій, що передаються статевим шляхом. Адже, згідно з останньою статистикою МОЗ, близько 60% інфікування ВІЛ відбувається через незахищений статевий акт.

Незважаючи на позитивні досягнення у сфері лікування від ВІЛ, щорічно реєструється майже однакова кількість нових випадків ВІЛ. Держава та світові некомерційні організації надають медичну, інформаційну та психологічну підтримку для профілактики інфекції. Але глобально вплинути на статистику може кожен із нас, звернувши увагу на власну безпеку.

Використання презерватива – це невід’ємна частина життя всіх, хто піклується про своє здоров’я і прагне бути під захистом. При правильному та регулярному використанні сучасний кондом захищає від статевих інфекцій, в тому числі від ВІЛ. Саме тому презерватив обов’язково слід мати з собою, як і захисну маску або інші речі першої необхідності.

Деякі люди й досі сприймають кондом як вираз недовіри. Але це не так. Навпаки, використання презерватива демонструє турботу про себе і партнера, знижує рівень стресу під час статевого акту, і дозволяє зосередитися на відчуттях, не хвилюючись про небажану вагітність чи ризик захворювання. Крім того, вибір таких засобів захисту настільки великий, що дозволяє підібрати оптимальний варіант для кожного, і навіть урізноманітнити інтимне життя.

Популяризуючи презервативи як засоби захисту від ВІЛ, AHF інформує про їх правильне використання та зберігання, що забезпечує їхню максимальну ефективність, а також створює центри доступу до безкоштовних кондомів.

В рамках проекту «Під захистом» AHF розпочинає колаборацію з українською дизайнеркою одягу Софією Русинович – засновницею бренду Roussin. Створення спільної лімітованої колекції одягу покликане привернути увагу до важливої теми «Презерватив – найкращий захист». Одяг з колекції можна придбати на сайті бренду або виграти в рамках акції «Під захистом», що проходить на сторінці AHF в соціальній мережі Instagram.

Долучитися до акції може кожен. Для цього потрібно:

  • Зберегти Instagram-маску «Під захистом»;
  • Зробити з її допомогою фото речей, які завжди з собою;
  • Опублікувати фото у сторіз та додати відмітку профілю AHF — @ahf_ukraine.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...