Реклама

🏳️‍🌈 Дослідження: як ставляться українські користувачі Facebook щодо ЛГБТ+

Čytaty latynkoju
unsplash.com
🏳️‍🌈 Дослідження: як ставляться українські користувачі Facebook щодо ЛГБТ+
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🏳️‍🌈 Дослідження: як ставляться українські користувачі Facebook щодо ЛГБТ+
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Громадська організація «Інсайт» разом з компанією Artellence провели дослідження та визначили ставлення українських користувачів Facebook щодо ЛГБТ+ спільноти.

В аналіз увійшли пости й коментарі під ними українського сегмента фейсбук-сторінок і акаунтів з 10+ тис. підписників за період з березня 2020 по травень 2021. Аналіз провели на основі 11.9 тис. коментарів — це коментарі українських користувачок та користувачів, які були виділені за ключовими словами.

Ми проаналізували тональність коментарів — від підтримки до мови ворожнечі, а також сегментували коментарі за темами, довкола яких точиться дискусія щодо ЛГБТ+, аби дізнатися найуживаніші аргументи як «за», так і «проти»

Організатори дослідження
Читайте також: 🏳️‍🌈 В Україні створили онлайн-платформу, яка допоможе прийняти ЛГБТ — «​Музей Прийняття»

Коротко про результати:

  • Найбільша частка коментарів (46%) має нейтральну тональність
  • 21% коментарів виражають підтримку ЛГБТ+ спільноті
  • 80% негативних коментарів — трансляція стереотипів та антинаукових фактів. Таку гомофобію та трансфобію часто називають «побутовою». Вона домінує у суспільствах, де стандарти прав людини не пропагуються державою, а дотримання прав людини знаходиться на досить низькому рівні.
  • Найбільше коментарів стосуються прав людини. Сюди увійшли як висловлення підтримки, так і незгоди. 31% коментарів щодо прав мають позитивну тональність, 43% — нейтральне ставлення.

Аналіз штучним інтелектом показав, що майже половина українців та українок насправді не мають чіткої позиції щодо ЛГБТ+ спільноти. Для нас, як для правозахисної організації, ця аудиторія дуже цінна, адже ці люди готові до дискусії. Вони готові розглядати аргументи та змінювати свою точку зору щодо прав людини в цілому та щодо ЛГБТ+ зокрема

Олена Шевченко, Очільниця ГО «Інсайт»

Повний текст дослідження доступний за посиланням.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...