Реклама

💤 #послухай. Як та чому варто говорити про самогубство?

10 вересня — Всесвітній день запобігання самогубствам
Čytaty latynkoju
💤 #послухай. Як та чому варто говорити про самогубство?
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 💤 #послухай. Як та чому варто говорити про самогубство?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
10 вересня — Всесвітній день запобігання самогубствам

Табуйованість теми самогубства призводить до того, що частина людей при потребі не може або не знає куди звернутись за допомогою. Статистика Всесвітньої організації охорони здоров’я говорить про те, що кожні 40 секунд у світі одна людина завершує життя самогубством. 703 000 людей щороку відмовляється від життя. Україна посідає 14 місце в міжнародній статистиці за кількістю самогубств.

Міжнародна асоціація запобіганню самогубствам зазначає, що немає  універсального підходу, який може вплинути на фактори та причини самогубства.

Організатори фізичної вистави POSLUKH, психологічна агенція “ПСІКУЛЬТУРА” та “Ла-Страда Україна” в день Всесвітнього дня запобігання самогубствам пропонують використати хештег #послухай, щоб заохочувати людей знаходити час для близьких/інших людей. Міжнародні хештеги цього дня: #WorldSuicidePreventionDay #WSPD #WSPD2021

На мапі Міжнародної асоціації запобігання самогубствам можна знайти наступні київські події до цього дня:

  • 10 вересня 0 19:00, в Києві на Площі конституційній можна взяти участь в мистецькому перформансі, в  якому можна зайти в простір людини, що вже не намагається навести порядок.
  • 11 вересня о 16:00 в Urban Space 500 в Києві відбудеться обговорення «Самотність: вибір чи обставина». Кандидат філософських наук, психотерапевт та режисерка вистави Poslukh підніматимуть теми самотності, ізоляції, порозуміння та самогубства.

А на початку жовтня можна буде подивитись Фізичну виставу POSLUKH – це вистава, на межі фізичного та метафізичного театру. Це три історії, що відбуваються паралельно у трьох ізольованих просторах: кімнатах, вимірах, поняттєвих системах. В центрі вистави – тема самотності, яка може мати негативні наслідки, в тому числі самогубство. Прем’єра відбудеться 2 та 3 жовтня в Києві Театрі драми та комедії на лівому березі за підтримки Українського культурного фонду та за продюсування від агенції proto produkciia.

За словами агенції “ПСІКУЛЬТУРА”, люди думають про самогубство з різних причин. Ці думки часто виникають у відповідь на складні життєві ситуації, включаючи проблеми фізичного або психічного здоров’я, травми, самотність та ізоляцію. Фрази “з тобою все буде добре”, “моє життя теж непросте”, “думай позитивно”, “подумай про близьких, а не про себе” – не працюють.  #послухай – це заклик до створення простору для розмови про самотність і самогубство. Це можливість розділити складні почуття з кимось та отримати підтримку. Адже кожному із нас насправді потрібно, аби хтось послухав.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...