Реклама

🧐 Де переглядати фотолітопис сучасної української державності «Україна: шлях нескорених» в електронній версії?

У 30 річницю відновлення української державності маємо сплеск різних активностей та дійств. Ділюся тим, що доступно вчителям у програмі mozaBook.
Čytaty latynkoju
🧐 Де переглядати фотолітопис сучасної української державності «Україна: шлях нескорених» в електронній версії?
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🧐 Де переглядати фотолітопис сучасної української державності «Україна: шлях нескорених» в електронній версії?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У 30 річницю відновлення української державності маємо сплеск різних активностей та дійств. Ділюся тим, що доступно вчителям у програмі mozaBook.

Кожен мав можливість вибрати те, що йому відгукується найбільше. Мене вразив Концерт “Ковчег “Україна”: десять століть української музики (повна версія тут). Безперечно, що це дійство та його проведення залишають важливий слід у глядачів та усіх, хто буде переглядати й слухати концерт у майбутньому. Також вразили документальні короткометражки з 90-х, чути голоси цих людей, бачити їхні очі. А потім я переглянула документальні фото з архівів та монографій у книзі  “Україна: шлях нескорених”…

Наша команда EdPro створює освітні рішення для українських користувачів: учителів, дітей, закладів освіти, зацікавлених батьків. Ми розпочали співпрацю з Видавничий дім “Ін Юре” та Меморіал Всеукраїнська правозахисна організація Меморіал імені Василя Стуса і будемо надавати унікальну можливість українським учням ознайомлюватися з автентичними матеріалами про встановлення української державності. Перша ластівка нашої співпраці — електронна версія фотолітопису сучасної української державності “Україна: шлях нескорених” — у mozaBook та mozaWeb.

Документальні фото — свідки подій, які відбувалися у нашій країні протягом останніх десятиліть. Це час, коли після проголошення у 1991 році незалежності України доводилося її відстоювали знову й знову.  Діти з учителями мають змогу переглянути збірку унікальних фото з різних знакових подій — від проголошення та підписання історичних документів, до урочистої ходи учасників Днів козацької слави з Хортиці через Дніпрогес та відзначення 500-ліття козацтва, акцій протесту та подій на Майдані.

Фотоматеріали з книги “Україна: шлях нескорених” на сайті ua.mozaWeb

Портрети людей, яким можна поглянути в очі, фото вулиць, які переповнені десятками тисяч людей, що діють як одне ціле. Події, процеси, зміни, наслідки… На зміну чорно-білим знимкам приходять яскраві й кольорові. Переглядати електронну книгу можна на великих екранах, на комп’ютері — сучасні діти можуть доторкнутися до історії своїх батьків. Технології дозволяють це зробити з будь-якого куточка світу.

Вкотре найкращі інструменти візуалізації інформації для учителів у школах — mozaBook та mozaWeb — стануть ще й помічниками у донесенні знань про наші справжні цінності, про те, який шлях проходили люди кілька десятиліть тому.

Окрім величезної підбірки фотографій, тут представлені символи України, видатні історичні постаті та визначні українці сучасності.

У виданні використано вірші поетів:

  • Тараса Шевченка
  • Івана Франка
  • Лесі Українки
  • Василя Стуса
  • Володимира Сосюри
  • Василя Симоненка

Електронна версія фотолітопису сучасної української державності “Україна: шлях нескорених” у mozaBook та mozaWeb доступна користувачам, які мають код активації та користуються повною версією програми. Школи у всіх областях України користуються програмою, тож доступ до якісних матеріалів стає доступнішим. І саме поєднання усіх засобів відтворення реальності: фото, фільмів, пісень дозволяє нам розуміти та усвідомлювати себе.

Добрий час творити свою дійсність, своє життя, нашу країну.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...