Реклама

💼 Подорож до Іспанії за програмою підприємницького обміну. Власний досвід

Оксана Шамонова провела 6 місяців в Іспанії під час пандемії за програмою Європейського Союзу. Розповідаємо, як зробити так само.
Čytaty latynkoju
💼 Подорож до Іспанії за програмою підприємницького обміну. Власний досвід
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 💼 Подорож до Іспанії за програмою підприємницького обміну. Власний досвід
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Оксана Шамонова провела 6 місяців в Іспанії під час пандемії за програмою Європейського Союзу. Розповідаємо, як зробити так само.

Оксана Шамонова — молода українська підприємиця, з досвідом роботи в журналістиці, комунікаціях, проєктному менеджменті та сфері неформальної освіти, яка завжди мріяла віднайти своє покликання та започаткувати власну справу.

У період пошуку себе, Оксана почала більше працювати у сфері міжнародних відносин та освітніх проєктів. Першим кроком стала програма Erasmus+, завдяки якій майбутня підприємиця вирушила інтерном до коледжу в Англії. Після чого  остаточно переконалася, що хоче змінювати сферу освіти та реалізувати власний проєкт у цьому напрямку.

Яку бізнес-ідею розвиває Оксана?

Зараз Оксана працює над створенням міжнародного освітнього хабу неформальної освіти, що надаватиме послуги людям різного віку.

З бажанням заснувати проєкт з покращення системи освіти Оксана вирішила взяти участь у програмі Erasmus for Young Entrepreneurs та відправитись на обмін до іспанського підприємця.

Що таке Erasmus for Young Entrepreneurs ?

Erasmus for Young Entrepreneurs —  програма обміну підприємницьким досвідом у Європі. Протягом обміну, новий підприємець подорожує до іншої країни і стає частиною команди досвідченого підприємця. Вони співпрацюють пліч-о-пліч, допомагаючи один одному з розвитком бізнесу.

Участь у програмі —  можливість  для підприємців-початківців перейняти досвід в міжнародній компанії, а також здобути необхідні навички та компетенції для старту власного бізнесу.

Такі обміни Європейська комісія підтримує фінансово та надає щомісячний грант для покриття базових витрат в інший країні.

Як податися на Erasmus for Young Entrepreneurs та яку користь можна отримати від програми?

Інформацію про Erasmus for Young Entrepreneurs Оксана побачила абсолютно випадково. Вона завжди шукає різні грантові програми в різних сферах для власного розвитку, і ось погляд зупинився на програмі обміну підприємницьким досвідом.

«Перед участю в програмі я точно знала, для чого я їду та які результати прагну отримати. Мені підібрали чудового хоста (підприємець, що має від трьох років ведення власної справи), у нас одразу відбувся контакт. Ми спілкувалися 24/7 як щодо робочих питанням, так і поза офісом.

У співпраці з хостом я самостійно планувала свій робочий день, що для мене було величезним плюсом — я звикла робити акценти на декількох справах водночас.

Протягом квітня й травня, у колаборації з Мігелем, ми підготували понад десять грантових заявок у сфері освіти та фінансування. Кожен з проєктів має різні цільові аудиторії та допомагає вирішити одну з соціальних проблем. 

Якби було можливо взяти участь ще раз — 100% зробила б це, немає ніяких сумнівів», — розповідає підприємниця.

Для того, щоб потрапити на програму, потрібно обрати local point в своїй країні, та зареєструватись на сайті https://www.erasmus-entrepreneurs.eu. Після цього, разом з локальним координатором ви зможете обрати, до якої країни, на який термін, та до якого підприємця ви хочете вирушити. Програма працює як Tinder, та допомагає знайти бізнес-match з підприємцями з усієї Європи, які підходять вашому досвіду та інтересам.

Як пройшов обмін Оксани?

Впродовж обміну, що тривав 6 місяців, Оксана змогла дізнатись більше про підприємництво у сфері освітніх послуг, включаючи неформальні методи навчання та організаційні деталі, й суттєво розширила власний нетворк по всій Європі.

Компанія Academia Postal 3 Vigo, S.L., де Оксана проходила програму,  вже більше ніж 20 років займається навчальною діяльністю, проєктним консалтингом та розробкою онлайн-ресурсів. Вони активно надають свої послуги як державним, так і приватним організаціям  індивідуально.

Протягом обміну Оксана брала участь у практичній роботі з навчальними проектами, розробляла нові довго та короткострокові міжнародні навчальні курси, що базуються на неформальних методах освіти, комунікувала з уже перевіреними партнерами з різних куточків світу, а також знайомилася з новими колегами.

Протягом обміну команда Academia Postal 3 Vigo, S.L. допомогла Оксані знайти нових партнерів в Іспанії, підтвердити бізнес-гіпотези, та чіткіше окреслити перелік послуг майбутнього хабу, сформувати чіткіше позиціонування підприємниці. Натомість Оксана допомогла хост-підприємцю підготувати понад десять грантових заявок у сфері освіти та фінансування. Кожен з проєктів має різну цільову аудиторію та допомагає вирішити одну з соціальних проблем.

Якщо ви, як Оксана, готові рушити на обмін, або поділитись своїм досвідом з підприємцями з будь-якої країни Європи —  звертайтесь до локальних координаторів Erasmus for Young Entrepreneurs в Україні [email protected]

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...