Реклама

Як перевірити якість новобудови перед купівлею?

Čytaty latynkoju
Як перевірити якість новобудови перед купівлею?
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. Як перевірити якість новобудови перед купівлею?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Після прийнятого рішення по купівлі нової квартири у Львові важливо не лише перевірити необхідну технічну документацію, але і якість усіх виконаних робіт.

Які документи варто перевірити перед покупкою?

Перш за все, необхідно з’ясувати, чи має будівельна компанія перелік усіх необхідних документів:

  • Затверджений і узгоджений проєкт спорудження житлового комплексу;
  • Правовстановлювальні документи на землю з вказаним цільовим призначенням;
  • Врахування містобудівних умов і обмежень, рекомендованих виконавчим комітетом Львівської міської ради;
  • Дозвіл на проведення будь-яких будівельних робіт;
  • Дозвільні документи від організацій, чиї комунікації розташовуються на території будівництва нового житлового комплексу.

Не менш важливо буде знайти всю актуальну інформацію про конкретного забудовника в Інтернеті й почитати відгуки й коментарі клієнтів цієї компанії на різноманітних сайтах, форумах, у соціальних мережах.

Чи можливо перевірити якість самого будівництва?

Зрозуміло, що потенційний інвестор, який вкладає чимало коштів у покупку власного житла, хоче впевнитись у якості наданих послуг. А тому добросовісні й чесні будівельні компанії дозволяють своїм клієнтам контролювати процес спорудження своїх житлових комплексів. Саме тому квартиру краще купувати ще на початкових етапах будівництва, аби самостійно контролювати всі важливі процеси, які впливатимуть на якість житла й комфортність проживання в ньому.

1. Використані будівельні технології

Львівські забудовники, як правило, надають перевагу використанню сучасної монолітно-каркасної технології будівництва. Не меншу популярність має ще й цегляна технологія, яка забезпечує достатню шумо- й теплоізоляцію.

2. Якість будівельних матеріалів

Для зведення сучасних житлових комплексів, як правило, використовують червону керамічну цеглу, керамоблок чи газоблок. Представлені будівельні матеріали вважаються екологічно безпечними, дають змогу контролювати температуру всередині житлового приміщення, підтримувати комфортний мікроклімат. 

3. Встановлена система опалення

Централізоване опалення вже не має такого попиту як раніше, адже ніхто не хоче залежати від інших людей. Тому для більшої ергономічності й енергоефективності девелопери встановлюють автономну або індивідуальну систему опалення. Таке рішення також допомагає заощаджувати на сплаті комунальних послуг у майбутньому.

4. Якість розведених комунікацій

На цьому етапі важливо з’ясувати, чи передбачає девелопер розведення комунікацій залежно від побажань потенційних інвесторів. Окрім того, варто з’ясувати, яка електрична потужність розрахована на кожну окрему квартиру.

5. Встановлені вікна й двері

Зазвичай квартири в сучасних житлових комплексах оснащують інноваційними металопластиковими вікнами з 5-камерним енергоощадним профілем і масивними протипожежними дверима. Ідеально, коли конкретний девелопер виробляє їх на базі власних потужностей або співпрацює з конкретними постачальниками.

Отже, обираючи квартиру в новобудові, потрібно враховувати не лише особисті вподобання й побажання, але й звертати увагу на наявність усієї технічної документації, якість використаних будівельних матеріалів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...