Реклама

🧠 Що робити, коли кількість змін зашкалює 

Демонструючи готовність вводити внутрішні зміни разом зі змінами зовнішніми, людина підвищує свої шанси на успішне кар’єрне зростання.
Čytaty latynkoju
🧠 Що робити, коли кількість змін зашкалює 
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🧠 Що робити, коли кількість змін зашкалює 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Демонструючи готовність вводити внутрішні зміни разом зі змінами зовнішніми, людина підвищує свої шанси на успішне кар’єрне зростання.

Лідія Білас, співзасновниця мережі приватних шкіл КМДШ.

Американський бізнесмен Джек Уелч стверджував, якщо коли швидкість змін зовні перевищує швидкість змін всередині, то кінець близько. Сучасний світ дійсно летить вперед з небаченою до цього швидкістю і все складніше вдається зберігати спокій з появою чергової неочікуваної проблеми. Висока швидкість змін стосується як кожної людини, так і компаній. Нове середовище створило новий тренд серед лідерів. Сьогодні успішним керівником є той, хто вміє блискавично реагувати на зміни, проявляти гнучкість, зберігати впевненість, зіштовхнувшись з проблемами. Персонал у компанії також набирають з урахуванням готовності оперативно навчитись новим навичкам та почати виконувати нові обов’язки, перманентно вчитись та застосовувати отримані знання на практиці. Але що робити тим, хто не встигає за стрімкими змінами?

Зміни та лідер

Саме з керівника починається впровадження змін в усій компанії. Від того, як швидко лідер прийме рішення почати трансформацію або впровадити інновації, наскільки впевненим буде у своєму рішенні, як добре зможе пояснити менеджерам, куди рухатись, залежить успіх в компанії. Якщо персонал може собі дозволити «воювати» зі змінами та звикати до них, повільно адаптуючись, керівник має полюбити зміни. Він має бути серфінгістом, що радіє новим хвилям змін, адже знає як їх підкорити та використати для того, щоб отримати задоволення та ще раз ідентифікувати себе, як успішного управлінця

За відносно короткий час ми стали свідками занепаду таких компаній, як Nokia та Kodak, американського сервісу прокату фільмів та відеоігор Blockbuster, а також тисяч друкованих медіа та телекомунікації.

У 90-х і початку 2000-х в США компанія Blockbuster inc. була безперечним лідером дистрибуції й оренди DVD дисків з фільмами. На піку в 2004 вони мали 9 000 магазинів по всьому світу, половина з них — у США. В 2000 відносно молода компанія Netflix, яка на той час відчувала фінансові труднощі, відправилась на перемовини з керівництвом Blockbuster і пропозицією продати їм 49% своєї компанії за 50 мільйонів доларів. Генеральний директор Blockbuster Джон Антіоко ледве не розсміявся на зустрічі та відмовився купувати Netflix. В 2014 закрився останній з магазинів колись популярного сервісу прокату Blockbuste, а компанія Netflix в 2020 році отримала 2,7 мільярда доларів чистого прибутку.

Помилкою Джона Антіоко було ігнорування швидкості змін та зосередження уваги на короткострокових перспективах. Лідер має дивитись на свою компанію глобально та бачити її місце в мінливому світі. Саме від цього залежить те, чи стане компанія банкротом або ж буде процвітати.

Найбагатша людина світу Джефф Безос ще в 1994 році розумів те, що весь світ рухається до онлайну. Це було настільки передчасне бачення реальності, що Безосу сміялись і в обличчя, і за спиною. В його компанію відмовлялись інвестувати, в його ідеї не вірили, а думка про те, що електронна книга зможе замінити паперову, здавалась фантастичною.

Але Безос розумів, наскільки довгострокові цілі важливіші короткострокових. Він продовжив робити ставку на цифрову комерцію та на його очах кількість онлайн-користувачів почала зростати в геометричній прогресії.

«Якщо ми думаємо довгостроково, ми можемо досягти того, чого не зробили б інакше» — стверджує найбагатша людина світу. Часто керівники великих компаній ігнорують зміни навколо, направляють увагу на збереження існуючого стану речей, на вирішення короткострокових цілей, на швидке повернення інвестицій. При цьому страждають клієнти компанії та її успішне майбутнє. Тож для успішного керування на зміни варто не просто реагувати швидко, їх варто навчитись передчувати.

Зміни та наймані працівники

Американський письменник, професор біохімії Бостонського університету Айзек Азімов стверджував, що саме зміни, постійні зміни, неминучі зміни є головним фактором у суспільстві сьогодні.

«Жодне розумне рішення вже не може бути прийняте, не беручи до уваги не лише світ, який він є, але світ, яким він буде». — стверджував автор.

Тож якщо ви бажаєте бути успішним спеціалістом, отримати фінансове зростання, задоволених клієнтів та повагу колег, вам варто бути на хвилі змін. Для цього варто постійно слідкувати за новинами в своїй професійній сфері, відвідувати курси підвищення кваліфікації та учбові курсі за суміжними темами.

В школах КМДШ кожен вчитель водночас є студентом, не дивлячись на свій вік. Кожен педагог школи перебуває в стані постійного навчання. Воно базується на зворотному зв’язку від учнів та батьків, на основі аналізу моніторингу засвоєної інформації класом та останніх трендів в освітній галузі. Вчителі розширюють знання свого основного предмету, педагогічних навичок, психології виховання та розуміння специфіки покоління, яке сидить за партами. Курси постійно доповнюються на основі сучасних відкриттів, в освітній процес інтегрується використання технологій, які завжди успішніше зацікавлюють дітей, ніж застарілі підручники. Вчителі КМДШ не схожі на вчителів звичайної школи, адже вони не відірвані від школярів. Вони разом з ними пізнають цей світ та один одного.

Активність та готовність постійно навчатись — риси, які зараз шукають рекрутери у кандидатів. Тож демонструючи готовність вводити внутрішні зміни разом зі змінами зовнішніми, людина підвищує свої шанси на успішне кар’єрне зростання. Інвестиція у власну освіту — це та інвестиція, яка однозначно себе виправдає.

Зміни та учні

Школярам в Україні зараз особливо складно, адже державна середня освіта абсолютно не відповідає викликам суспільства та не встигає за швидкими змінами. Учбові заклади мають занадто низький рівень діджиталізації, а освітня програма застаріла та готує дітей не до дорослого життя, а радше виключно для здачі ЗНО. Вища освіта в Україні також не зважає на світові тенденції та скоріше імітує навчальний процес, ніж готує спеціалістів, що зможуть застосовувати навички відразу після отримання диплому.

Тож відповідальність за отримання якісної освіти лягає на плечі батьків учнів або ж самих учнів. Державна освіта має бути реформована якомога швидше, адже саме від якості отриманих знань залежить те, якими будуть майбутні управлінці, бізнесмени, державні посадовці, діячі культури та менеджери.

Освіта має закладати важливі цінності та відкривати таланти, вчити приймати рішення та домовлятись, вміти чути себе та доносити свою думку до інших, а, головне — готувати до життя в світі, швидкість змін в якому зашкалює.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...