Реклама

🤗 Конкурси для дітей, де можна показати себе у всій красі

Нумо формувати цікавість до шкільних активностей, де діти проявляють різні таланти.
Čytaty latynkoju
🤗 Конкурси для дітей, де можна показати себе у всій красі
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🤗 Конкурси для дітей, де можна показати себе у всій красі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Нумо формувати цікавість до шкільних активностей, де діти проявляють різні таланти.

Дослідити кухню конкурсів зсередини допомогла кількарічна робота в команді Всеукраїнського шкільного конкурсу #SuperUrok від моменту його створення. А якось на дозвіллі подивилася випуск «Рагу.лі», де відкрила для себе досить-таки популярні дитячі конкурси краси. Тааак, час у школі та на позашкіллі можна проводити по-різному…

Все тримається на твердому пучкові полум’я — на цікавості… Якраз за цією рисою людство поділяється на два людства… У школах, сім’ях та інших формаціях цього розділу не зауважують, не визнають, і люди — і з цікавістю, і без неї — мучаться одне з одним і мучать одне одного

Ці слова Тараса Прохаська наштовхнули на думку — на наш конкурс потрапляли ті, хто постійно пробує щось нове. Спілкуючись з дітьми, учителями, які проходили в фінал, можу виділити три основні фактори успішного «результату» цікавості єднання, яка притягує магнітом свої людей:

  • Шалений ентузіазм учителя та дітей (у кожній команді своя атмосфера та рівні активності, але включені усі).
  • Підготовка, планування роботи, вибір теми, залученість до інформаційної підтримки того, що ти зробив і чим гордишся, — кожен етап людей драйвить, навіть якщо це важко.
  • Кожен робить те, що любить найбільше, уміє найкраще або готовий до експериментів і повної віддачі.

Здавалося б, кому буде цікаве оте шкільне змагання? «Та діти зараз нічого не хочуть робити!» — ой не раз, і не два чули перед оголошенням першого конкурсу #SuperUrok у 2018 році. Тоді співорганізатори компанії EdPro загорілися ідеєю провести таке змагання, де зможуть проявитися саме діти. Школярі можуть зробити урок, який буде цікавим для їхніх ровесників. А нам кортіло перевірити на практиці, як це все спрацює.

Стартували з масштабу одного міста. Ніде правди діти, ініціювали участь у 50% випадків — саме діти. Так, вони змагалися за призи — сучасні гаджети. Але разом із тим вони отримували підтвердження, що за свою роботу можна уже отримати реальну винагороду. У 2019 та 2021 роках ми взаємодіяли з дітьми та вчителями з різних шкіл України. Учителі з інших областей, навіть з Дніпровщини приїжджали зі своїми учнями на нагородження. Спочатку ми говорили про роботу над успішними суперуроками, а цьогоріч STEAM-проєктами, а потім про те, чим зараз живуть ці діти…

Зустріч з переможцями #SuperUrok2018

Двічі у різні роки траплялося, що у фінал проходили 2 різних команди з одним учителем-ментором і це дозволило в майбутньому покращити матеріальне забезпечення школи! А цьогоріч команда-переможець віддала свій приз — 3D-принтер Snapmaker — команді на 2-му місці, щоб у їхній школі також було таке обладнання.

Дорослі задають дітям правила, правда? Та й значною мірою «присаджують» на цікавість проявитися, експериментувати, шукати свої інтереси та тих людей, з ким ти на одній хвилі.

Зустріч з переможцями #SuperUrok2019

Мені захотілося поділитися інформацією про Три освітні конкурси для дітей, де кожному можна показати себе у всій красі:) І ще їх об’єднує: організатори — мрійники, експериментатори й супернаполегливі в досягненні мрій люди. Може, це надихне більше батьків підказати дітям, де варто брати участь, щоб підсилити себе, своїх друзів і школу.

Національний відбір VI міжнародного конкурсу учнівських промов 2021 «ЗНАЙДИ СВІЙ ГОЛОС»

За шестирічну історію конкурсу цьогоріч уперше брали участь українські школярі. Подалися більше ніж 1000 учасників із 24 країн світу, з України — 18 дітей з Івано-Франківська, Запоріжжя, Києва, Львова, Сум, Харкова, кожен є учасником пілотного проєкту впровадження в Україні програми соціально-емоційного навчання «Лідер у Мені». Найкраще переглянути відео від переможців, тут й нам можна набратися мудрості та натхнення.

Всеукраїнський конкурс #SuperUrok від EdPro

Це рідне дітище. Щороку збираються команди з різних куточків України. Щороку у нас десятки різних тем, уроків, створених суперучнями й суперучителями 🙂 Щороку це кілька місяців такого вихору з моменту старту до нагородження переможців, у якому вміщається комунікація з усіма, перегляд кожного відео, документа, оцінювання журі, створення іменних подяк кожному учасникові, відправлення призів, зустрічі з дітьми, прогулянки містом з фіналістами й гостями з інших міст…

І я знаю, що для кожної дитини й учителя — це як і новий досвід, так і купа емоцій! Бо крім вже звичного — знайти інформацію, подати її, провести експеримент, далі змонтувати відео, поділитися й розповісти усім про свою роботу, сам факт змагання й очікування — це й не кожному дорослому вдасться спокійно витримати.

Ми говоримо з учителями про шаблони поведінки, сприйняття оцінок, дискутуємо, “приміряємо” ситуації один одного і знаходимо спільну мову. Соціальна складова у кожному шкільному дійстві — впливовий чинник. Чим більше у вас однодумців та підтримки, тим кращі моменти й поради ви можете отримати й прожити.

Статистика? Це найкраще дізнаватися разом з історіями та проєктами від фіналістів. І найкраще, звісно ж те, що в будь-якій школі можуть переглядати уроки, відео та документи STEAM-проєктів, щоб створювати свої власні.

Проєкт “Шкільне reality” / “Шкільне reality2”

Цей конкурс шкільного кіносеріалу, який заснувала учителька-ентузіастка Галина Пирин, це реалізована мрія про розвиток й самоствердження дітей. Які можуть зафільмувати свої ідеї й створити калейдоскоп історій, у якому кипить шкільна реальність.

Фільм про фільми 2-го сезону конкурсу. Фантазії, технології, дитячі мрії, психологія в освіті, дослідження культурних особливостей, розвиток, інклюзія, різні науки, взаємодія з ровесниками, взаємодія з учителями, батьками, шкільною адміністрацією. Півсотні команд з усієї України. Цікаво, що й у нас середня цифра учасників така ж.

Українські школярі мають все більше можливостей та платформ, де можна проявлятися, вибудовувати свій стрижень цікавості як у навчанні, так й у хобі й різних активностях.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...