Реклама

😊 Як користуватися водонагрівачем?

Найбільш важливі моменти: зливайте воду перед відключенням бойлера, встановіть на нього ПЗВ, перекривайте кран ГВС при використанні
Čytaty latynkoju
😊 Як користуватися водонагрівачем?
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 😊 Як користуватися водонагрівачем?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Найбільш важливі моменти: зливайте воду перед відключенням бойлера, встановіть на нього ПЗВ, перекривайте кран ГВС при використанні

Практично у кожній сучасній квартирі або будинку встановлений електричний бойлер. Це обладнання дозволяє забезпечити житло гарячою водою і не прив’язуватися до централізованих систем ГВП. Щоб бойлер прослужив довгий час без поломок, потрібно знати про правила його запуску і відключення.

Купити якісні бойлери можна на сайті ВенКон. Там є як універсальні водонагрівачі на 50 літрів, так і обладнання під специфічні потреби. Ви зможете вибрати там бойлер, який підійде вам найкраще.

Як включити водонагрівач

Включення водонагрівача без води

Після того, як бойлер довгий час стояв вимкненим, потрібно дотримуватися певної послідовності дій під час його включення. Якщо зробити щось не так, то водонагрівач може працювати неправильно. У разі тривалої перерви, перед включенням потрібно обробити бойлер засобами від корозії.

Перше, що потрібно зробити при включенні бойлера — відключити гарячу воду. Це необхідно для того, щоб нагріта в баку вода не зливалася у загальний стояк. Після цього дотримуйтеся наступного порядку дій:

  • відкрийте на водонагрівачі кран пуску холодної води (він позначений синім маркуванням);
  • почекайте, поки бак не наповниться водою;
  • відкрийте кран виходу гарячої води з бака;
  • дочекайтеся, поки з крана не почне рівномірно виходити вода, без бульбашок повітря;
  • включіть бойлер в розетку або ж переведіть відповідний рубильник.

Коли бойлер запуститься, можна відрегулювати параметри нагріву води та режим роботи.

Як зрозуміти, що бойлер справний?

Буде не зайвим переконатися, що бойлер після простою працює нормально. Потрібно записати свідчення термометра на баку, а потім порівняти їх зі значенням 15 хвилин по тому. Цього часу буде досить, щоб вода в баку трохи нагрілася.

Не забувайте про необхідність установки окремого пристрою захисного відключення. Без нього не можна обійтися через високі потужності водонагрівачів. При першому запуску бойлера після перерви може вибити пробки. Якщо це повторюється кілька разів, потрібно викликати фахівця.

Ще один момент, який потрібно перевірити при запуску — відсутність течі в гнучких трубках, за допомогою яких підключений бойлер. Іноді в трубах бувають встановлені прокладки, які не справляються з високим тиском в бойлері.

Включення водонагрівача без води

Як користуватися водонагрівачем

Одне з популярних питань про електричні бойлери: Що станеться, якщо агрегат включили, забувши наповнити його водою? Водонагрівач може бути оснащений функцією захисту від сухого включення — у цьому випадку він практично відразу відключиться. Якщо ж такої функції немає, то вбудований термометр буде визначати температуру повітря як температуру води і включати нагрів. У результаті, може перегоріти ТЕН, однак ймовірність пожежі досить низька. У будь-якому випадку, краще завжди перевіряти наповненість бака водою, так як згорілий ТЕН не стануть лагодити по гарантії.

Чи потрібно зливати воду

Можна не зливати воду з бака нагрівача в тому випадку, якщо ви залишаєте будинок на кілька днів або тиждень. Якщо ж вас не буде кілька тижнів або місяців, краще спустошити бак, щоб в ньому не почали відбуватися процеси окислення або відкладення вапна на нагрівальному елементі. Це негативно позначиться на тривалості експлуатації агрегату.

Бойлери, які встановлені в приміщеннях з поганим опаленням, обов’язково вимагають зливу води при відключенні від мережі. Не зробивши цього, ви ризикуєте, що вода всередині замерзне — це призведе до розриву бака. Щоб безпечно злити воду, використовуйте зворотний клапан, який знаходиться на баку.

Оптимальний робочий режим бойлера

Ще одне поширене питання — який режим роботи водонагрівача є оптимальним? Це залежить від ваших потреб. Наприклад, якщо вам необхідна не дуже гаряча вода, буде зайвим виставляти високу температуру нагрівання — електрику витрачатиметься даремно.

Що стосується відключень бойлера в моменти, коли їм не користуються — це зайві заходи. Нагріта вода в баку остигає досить довго. Якщо ви живете в приміщенні, де встановлено обладнання, ймовірно, гаряча вода знадобиться вам швидше, ніж бойлер знову почне підігрівати воду.

Завжди дотримуйтесь правил експлуатації бойлера. Це допоможе вам зберегти обладнання у цілості, не допустивши його поломок.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...