Реклама

🗺 9 потаємних та незвичайних місць на планеті: де побачити чудеса природи

Язик Тролля, острови Пхі-Пхі, турецька Кападокія та інші попсові місцини — це не те, що ви побачите у цьому матеріалі. Разом з брендом Enjoy the Wood ми зібрали дійсно свіжі природні локації, які здивують усіх ваших підписників в Інстаграмі та нададуть вам репутації тревел-гурмана.
Čytaty latynkoju
🗺 9 потаємних та незвичайних місць на планеті: де побачити чудеса природи
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🗺 9 потаємних та незвичайних місць на планеті: де побачити чудеса природи
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Язик Тролля, острови Пхі-Пхі, турецька Кападокія та інші попсові місцини — це не те, що ви побачите у цьому матеріалі. Разом з брендом Enjoy the Wood ми зібрали дійсно свіжі природні локації, які здивують усіх ваших підписників в Інстаграмі та нададуть вам репутації тревел-гурмана.

Матеріал підготовлено за підтримки

Enjoy the Wood
Печера Шондонг, В'єтнам

У центральній частині країни знаходиться найбільша печера у світі під назвою Шондонг. Повністю оцінити її об’єм вдалося лише у 2009 році.

У деякі частини печери досягають сонячні промені, тому там ростуть дерева, кущі й трава, що створює фантастичну атмосферу — ніби знаходишся у казці або на іншій планеті.

Хоча локація вже стала популярною серед туристів зі всього світу, українці до В’єтнаму зараз дістаються досить рідко. Отже, ваших інстаграмних підписників вам точно вдасться здивувати.

Рильські озера, Болгарія

Болгарія нам відома здебільшого бюджетним пляжним відпочинком, але ця країна здатна здивувати й іншими локаціями. Серед цікавих місцин — гірськолижний курорт Бансько, одне з найдавніших міст на планеті Пловдив та інші. Але сьогодні ми поговоримо про Рильські озера.

Сім рильських озер знаходяться на висоті більш ніж 2000 метрів над рівнем моря, через що взимку вони замерзають, а крига товщиною до двох метрів не сходить аж до червня.

Озера знаходяться у двох годинах автобусом від столиці країни, міста Софія.

Фото: grabo.bg

Містечко Пераст, Черногорія

Чорногорія всім відома своєю дивовижною красою. Саме через це, а також помірні ціни, туди за останні роки хлинули натовпи туристів. Гадаємо, і серед наших читачів знайдеться не одна сотня людей, які вже встигли побувати у цій балканській перлині та помилуватися приголомшливо прекрасними краєвидами.

Водночас більшість туристів відвідує найбільш розпіарені місця, тоді як цій країні є що запропонувати й за їхніми межами. Тож якщо ви хочете насолодитися чудовими чорногорськими пейзажами, але без гучних натовпів, то рекомендуємо зупинитися у містечку Пераст. Воно знаходиться неподалік широко відомого Котора і пропонує не гіршу природу та архітектуру, а також — справжній середземноморський спокій і затишок.

Гори Уданшань, Китай

У такій величезній країні як Китай можна хоч кожного дня відкривати для себе нову пам’ятку чи диво природи, і навіть за рік вони не закінчаться. Одна з таких — гірський хребет Уданшань, розташований у провінції Хубей.

Хребет Уданшань відомий дивовижною природою, а також архітектурою — саме тут збудоване друге Заборонене місто, приблизно у той же час, що і його «брат» у Пекіні.

Уданшань також має стійку асоціацію з китайськими бойовими мистецтвами — стиль Уданшань часто протиставляють популярному у масовій культурі Шаолінь.

Озеро Іскандеркуль, Таджикістан

Подейкують, що мальовниче озеро на заході Таджикістану було названо на честь Александра Македонського, військо якого пройшло цими краями і якого називали тут Іскандер Зулькарнайн.

Правда це чи ні, ми не знаємо, але що точно відомо, так це те, що озеро Іскандеркуль — один з найпрекрасніших куточків нашої планети.

Влітку води озера забарвлені у надзвичайний бірюзовий колір, а взимку вони перетворюються на гігантське дзеркало, де відображаються величні схили Гісарського хребта.

Барілоче, Аргентина

Манлива Патагонія — регіон у Південній Америці, оспіваний Жулем Верном, край суворої природи та приголомшливих краєвидів.

Поїздка до Патагонії — виклик навіть для досвідченого мандрівника, якому доступні всі сучасні технології. Але воно того варте — місцеві пейзажі неможливо забути.

Одна з найпопулярніших точок, з якої починають знайомство з регіоном, це місцевість Барілоче. Туди й пропонуємо вам завітати — такого ні ви, ні ваші друзі ще точно не бачили.

Ленсойс-Мараньєнсіс, Бразилія

Неподалік Патагонії розташована й інша рекомендована нами локація — національний парк Ленсойс-Мараньєнсіс у Бразилії. Це надзвичайно красива пустеля, в якій попри високу вологість і часті дощі, нічого не росте.

Ландшафти цього національного парку стали прообразом планети Вормір у супергеройському кіновсесвіті Marvel — там був розташований Камінь Душі, за який Танос віддав у жертву Ґамору.

Соссуфлей, Намібія

Перенесемося на інший континент та завітаємо у Соссуфлей. Це глиняне плато у Намібії, яке розташоване на півдні пустелі Наміб. Рівнина утворилася завдяки річці Цаушаб, яка кілька тисячоліть наносила глину. Це сформувало унікальні ландшафти, які ваблять туристів з усього світу.

Крім унікального озера, плато відоме найвищими червоними піщаними дюнами на планеті. Їхня висока сягає 380 м. Через високий вміст заліза у піску та частих процесів окислення колір дюн набуває різноманітних відтінків — від рожевого до помаранчевого.

Драконові гори, Південна Африка

Драконові гори (Дракенсберг) — гірська гряда, яка проходить через територію ПАР, Лесото і Свазіленду. Мовою місцевого племені назва гір звучить як «Кватхламба», що означає «скелясте місце».

У Драконових горах зберігаються великі запаси платини, золота та інших менш цінних, але корисних руд. У скелях також зустрічаються печери з древніми наскельними малюнками, яким понад 8000 років.

Легендарні пішохідні стежки цієї гірської системи разом з долинами річок утворюють справжній рай для любителів природи.

Enjoy the Wood — це український сімейний бренд, що виробляє та продає товари з дерева. Історія компанії розпочалася зі звичайної кухонної дощечки з гравіюванням героя відомого телесеріалу, який вони зробили та виставили на продаж на одному з міжнародних торгових майданчиків. Попит значно перевищив очікування, і сьогодні це бренд, який пропонує широкий асортимент різних товарів, серед яких:

  • Одношарові та багатошарові мапи світу та України
  • Дерев’яні глобуси
  • Кухонні дошки
  • Вироби зі шкіри
  • Інші сувеніри та подарунки

Дізнайтеся більше на enjoythewood.ua

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...