Реклама

🤨 Соціологи оголосили результати «опитування Зеленського»

Українці відповіли позитивно майже на всі п'ять запитань президента.
Čytaty latynkoju
🤨 Соціологи оголосили результати «опитування Зеленського»
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🤨 Соціологи оголосили результати «опитування Зеленського»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Українці відповіли позитивно майже на всі п'ять запитань президента.

Що за опитування

Як раніше повідомив президент України Володимир Зеленський, одночасно з місцевими виборами 25 жовтня пройде «Всенародне опитування». У неділю українцям запропонували дати відповідь на п’ять запитань.

Опитування проходило поряд з виборчими дільницями за допомогою волонтерів. Участь в опитуванні добровільна. Варто зауважити, що під цим опитуванням не є жодної юридичної основи, а його результати не зобов’язують до якихось рішень органів влади.

25 жовтня на виборчій дільниці я задам тобі п'ять важливих питань про те, що ми обговорюємо на вулиці, на кухні та в інтернеті, про що сперечаємось з друзями, батьками або таксистами. Про те, про що нас раніше ніколи не питали. П'ять важливих питань, щоб дізнатися твою думку.

Володимир Зеленський, Президент України

Ось перелік питань, які були на опитуванні:

  1. Чи підтримуєте ви ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
  2. Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?
  3. Чи підтримуєте ви скорочення кількості народних депутатів до 300?
  4. Чи підтримуєте ви легалізацію канабісу в медичних цілях — для зменшення болю у важких хворих?
  5. Чи підтримуєте ви право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету і територіальної цілісності?

Результати «опитування Зеленського»

Перед тим як аналізувати результати ініціативи, варто зазначити, що її не можна називати соціологічним опитуванням, оскільки не було дотримано методології соцопитувань, а також під час голосування допускалися численні вкиди — одна людина могла заповнити ледь не необмежену кількість опитувальних листів.

Також результати опитування не несуть жодних правових наслідків та не зобов’язують владу вживати жодних кроків на імплементацію цих результатів.

Згідно з даними соціологічної групи «Рейтинг», українці відповіли позитивно на всі п’ять запитань, окрім створення вільної економічної зони на Донбасі.

Перше питання, про довічне ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах, підтримали 81% українців, 16% — не підтримують.

45% українців позитивно відреагували на ідею створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей. 43% з респондентів — проти, ще 12% — не визначилися.

Читайте також: 📄 Мінцифра планує запровадити електронне голосування на виборах

Майже всі, 95% українців, за скорочення кількості народних депутатів до 300. 4% — проти.

За легалізацію канабісу в медичних цілях для полегшення болю важкохворих проголосували 70% респондентів, а 24% висловилися проти.

А на п’яте запитання, про право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, 78% респондентів відповіли позитивно. 10% відповіли негативно, а ще 12% — не змогли відповісти.

Згідно з меморандумом, усі його підписанти (США, Великобританія та РФ) в 1994 році зобов’язалися не використовувати проти України ядерну зброю та утримуватися від загрози використання будь-якої зброї проти територіальної цілісності чи політичної незалежності України. Натомість Україна відмовилась від ядерної зброї.

Детально ознайомитись з результатами «опитування Зеленського» можна за посиланням.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...