Реклама

👮🏼‍♂️ МВС запустило сайт для перевірки правопорушень на дорогах

Новий сервіс став ще одним кроком для нової автоматичної системи відеофіксації порушень правил дорожнього руху
Čytaty latynkoju
👮🏼‍♂️ МВС запустило сайт для перевірки правопорушень на дорогах
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👮🏼‍♂️ МВС запустило сайт для перевірки правопорушень на дорогах
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Новий сервіс став ще одним кроком для нової автоматичної системи відеофіксації порушень правил дорожнього руху

МВС України запустило спеціальний сайт, де можна перевірити події з ознаками адміністративних порушень на дорогах України. Щоб скористуватись сайтом, для пошуку треба вказати номер транспортного засобу або посвідчення водія чи реквізити самої події.

Далі сервіс покаже вам дату та точний зареєстрований час події і розмір накладеного штрафу.

Сайт дає можливість водіям самостійно перевірити стан певних подій і також дозволяє завчасно дізнатись про інцидент.

Система відеофіксації

Нова автоматична система фіксації правопорушень на дорозі розпочала працювати наприкінці минулого року. Задля роботи системи встановлять камери спостереження по всій країні. В планах встановити понад 1000 таких камер.
За словами голови МВС, на ділянках доріг, де з жовтня 2018 року працюють портативні пристрої вимірювання швидкості TruCam, рівень аварійності знизився на 15%.

Хто заплатить штраф — власник чи водій?

Особливість штрафів від відеофіксації у тому, що їх будуть отримувати не водії, а саме власники транспортного засобу.

Якщо під час певного інциденту за автівкою знаходився не власник авто, то він може уникнути штрафу лише за умови, що сам водій зізнається у порушенні правил або якщо автівку викрали.

За автівкою з іноземною реєстрацією відповідатиме людина, яка завезла його на територію України.

Як роблять дороги безпечнішими у Європі — концепція Vision Zero

У країнах Європи давно діє система автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, завдяки чому вдалося значно зменшити кількість смертельних випадків на дорогах.

Найяскравішим прикладом заходів з організації безпеки на дорогах стала концепція Vision Zero або «концепція нульової смертності» —програма безпеки дорожнього руху Швеції.

У Швеції вже давно запровадили радикальний підхід до безпеки дорожнього руху, завдяки чому число смертей і серйозний травматизм на дорогах значно знизилися. З часу його прийняття минуло десять років, і тепер концепцію «нульової смертності» переймають багато інших країн світу.

Принципи Vision Zero:

  • Обмеження швидкості в населених пунктах до 30 км/год. Вчені зазначають, що саме ця швидкість є межою, при якій більшість пішоходів виживають під час інцидентів.
  • Нагадування про ремені безпеки. Автомобілі, що виробляє Швеція, оснащуються системами нагадування про ремені безпеки.
  • Велосипедні шоломи. Всі діти до 15 років зобов’язані використовувати шолом при їзді на велосипеді.
  • Очищення прилеглих до доріг територій. Було прибрано усі небезпечні предмети, що можуть зашкодити, якщо автомобілю треба з’їхати з дороги на узбіччя: дерева, камені та паркани.
  • Дороги з розділовим бар’єром. Їх встановлено по центрі дороги, вони розмежовують дві смуги і запобігає аварії пов’язані із зіткненнями зустрічного автотранспорту
  • Детальне розслідування аварій зі смертельним випадком. Всі летальні аварії на дорогах розслідуються спеціальною комісією, також шукають рішення, як запобігти інцидент знову.

Також ми раніше писали⛔ МВС планує збільшити майже у 20 разів штрафи за порушення ПДР, що МВС планує збільшити майже у 20 разів штрафи за порушення ПДР.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...