Реклама

🏛️ Верховна Рада обрала своє керівництво — спікером став Дмитро Разумков

Сьогодні, в перший день своєї роботи, парламент зробив перші кадрові призначення.
Čytaty latynkoju
🏛️ Верховна Рада обрала своє керівництво — спікером став Дмитро Разумков
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🏛️ Верховна Рада обрала своє керівництво — спікером став Дмитро Разумков
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Сьогодні, в перший день своєї роботи, парламент зробив перші кадрові призначення.

Які фракції утворили в парламенті

Обрані партії створили свої фракції — «Слуга народу», «Європейська солідарність», «Голос», «Опозиційна платформа за життя» та «Батьківщина». Крім того, низка народних депутатів створила об’єднання «За майбутнє» зі співголовами Віктором Бондарем та Тарасом Батенком.

Фракція «Європейська солідарність» заявила про перехід в опозицію.

Нове керівництво парламенту

верховна рада

Головою Верховної Ради України призначено Дмитра Разумкова, голову партії «Слуга народу» — за це проголосували 382 народні депутати.

верховна рада

Першим заступником Голови Верховної Ради депутати обрали Руслана Стефанчука, радника Президента України Володимира Зеленського, його представника у Раді попереднього скликання. Стефанчук — член партії «Слуга народу», за його кандидатуру проголосувало 330 народних депутатів.

верховна рада

Заступницею Голови Верховної ради 318 голосами «за» призначили Олену Кондратюк від фракції «Батьківщина». Крім неї, були виставлені кандидатури Мустафи Джемілєва від фракції «Європейська Солідарність», Нестора Шуфрича від «Опозиційної платформи за життя» та Ірини Костанкевич від депутатської групи «За майбутнє».

Що далі

Сьогодні також планують призначити новий Кабінет Міністрів. Як і передбачає Конституція, попередній уряд склав свої повноваження.

Пройдіть також тест на знання Конституції України⚖️ Як добре ви знаєте Конституцію України — тест на 10 запитань, щоб згадати, хто за що в українській владі відповідає.

Share
Написати коментар
loading...