Реклама

🎙Інше інтерв'ю — Мирослав Лаюк: «Не може бути дня перемоги, тільки день пам'яті».

Čytaty latynkoju
🎙Інше інтерв'ю — Мирослав Лаюк: «Не може бути дня перемоги, тільки день пам'яті».
  1. Головна
  2. Подкасти
  3. 🎙Інше інтерв'ю — Мирослав Лаюк: «Не може бути дня перемоги, тільки день пам'яті».
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Зустрічайте свіжий випуск подкасту та його героя — українського письменника, поета та літературознавця Мирослава Лаюка. Після початку повномасштабного вторгнення до переліку його професійних занять додалася і воєнна журналістика. Регулярно буваючи на фронті, Мирослав створює глибокі об’ємні тексти, які вражають своєю атмосферністю.

Вже незабаром друком виходить нова книга Мирослава «Бахмут». Її основа була закладена у період найінтенсивніших боїв за це місто-фортецю взимку та в березні 2023 року. Тоді Мирослав разом з фотографом прожив дні й ночі з українськими піхотинцями й артилеристами, медиками й капеланами, рятувальниками й дітьми, — як у самому Бахмуті, так і на його околицях. Створив серію репортажів, які в результаті стали книгою.

Ми поговорили з Мирославом про зв’язок між книгами і емпатією, (не)здатність росіян побудувати нормальну країну після закінчення війни, ставлення військових до журналістів на фронті, особливості роботи воєнного репортажиста, цінності тих, хто зараз воює, а також те, чому слово «перемога» може бути не зовсім доречним після закінчення війни.

Також випуск можна послухати на YouTubeApple PodcastsGoogle Podcasts та Spotify.

Наша мета в цьому сезоні – зібрати мінімум на один БПЛА з тепловізором для 22 окремої механізованої бригади ЗСУ. Ці дрони дуже потрібні на фронті зараз, тож якщо маєте таку можливість, будь ласка, зробіть донат.

Посилання на банку: https://send.monobank.ua/jar/8T99o4Su9D

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...