Реклама

УКРАЇНСЬКИЙ ПРОЄКТ «ІГРИ ГЕРОЇВ» ВІДПРАВЛЯЄТЬСЯ НА ЗМАГАННЯ В ШТАБ-КВАРТИРУ НАТО

6-9 листопада 2023 року збірна команда «Ігор Героїв» із 11 адаптивних атлетів перебуватиме в Брюсселі на запрошення Управління громадської дипломатії
Čytaty latynkoju
УКРАЇНСЬКИЙ ПРОЄКТ «ІГРИ ГЕРОЇВ» ВІДПРАВЛЯЄТЬСЯ НА ЗМАГАННЯ В ШТАБ-КВАРТИРУ НАТО
  1. Головна
  2. Подкасти
  3. УКРАЇНСЬКИЙ ПРОЄКТ «ІГРИ ГЕРОЇВ» ВІДПРАВЛЯЄТЬСЯ НА ЗМАГАННЯ В ШТАБ-КВАРТИРУ НАТО
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
6-9 листопада 2023 року збірна команда «Ігор Героїв» із 11 адаптивних атлетів перебуватиме в Брюсселі на запрошення Управління громадської дипломатії

Унікальність цьогорічних змагань у Брюсселі полягає у тому, що на спортивному майданчику зустрінуться ветерани із важкими пораненнями та діючі військові з різних країн НАТО. Вони будуть демонструвати свою вправність у трьох категоріях функціонального фітнесу: на силу, витривалість та швидкість.

Це перша визначна подія для оновленого проєкту «Ігри Героїв» з часів повномасштабного вторгнення. Ветерани ЗСУ довго готувалися, щоб гідно представити Україну на міжнародній арені та показати світу силу і волю українського духу. 

Участь у цих змаганнях допоможе привернути увагу більшої кількості людей до необхідності розвитку програм підтримки та ветеранського руху в Україні. Також цей приклад мотивуватиме ветеранів з важкими пораненнями займатися спортом і брати участь у змаганнях для адаптивних атлетів.

Цей захід ще раз нагадає усій Європі, що попри повномасштабну війну наші воїни продовжують займатися спортом та роблять все можливе для відновлення нормального життя в Україні.

Програма:

6 листопада — приїзд до Брюсселю.

7-8 листопада — візит до штаб-квартири НАТО та SHAPE.

9 листопада — змагання “Games of Heroes Brussel” за участю ветеранів з України та діючих військових з країн НАТО.

10 листопада — повернення до України.

Головні змагання «Ігри Героїв» / “Games of Heroes Brussel” відбудуться 9 листопада  2023 року о 17:30 за адресою Rue Reimond Stijns 99, 1080 Bruxelles, Belgium.

Участь у церемонії візьмуть: 

  1. Директорка Центру інформації та документації НАТО пані Вінета Кляйне
  2. Василь Кушмунс, член правління, Віце-Президент Промоут Юкрейн
  3. Автор проекту «Ігри Героїв» Коваль Євгеній;

Про проєкт «Ігри Героїв»

«Ігри Героїв» (англ. Games of Heroes) — єдина спортивно-тренувальна система для реабілітації ветеранів, які отримали важкі поранення.

Головна мета «Ігор героїв» — психологічне та фізичне відновлення поранених бійців, адаптація людей з інвалідністю та діючих військовослужбовців у звичне життя, популяризація спортивного руху серед молоді, а також малозахищених та соціально вразливих верств населення.  

Місія проєкту — пришвидшити повернення наших героїв до нормального повсякденного життя. Довести не словом, а ділом, що навіть після важких поранень ветерани можуть залишатися функціональними та виконувати різні вправи на рівні з повністю здоровими людьми. Також ми прагнемо зробити безпечне середовище для травмованих ветеранів, де вони могли б займатися спортом в оточенні побратимів і небайдужих людей. Це допоможе розвінчати хибні стереотипи про людей з інвалідністю і покращити їх життя. 

«Ігри Героїв» створені для того, щоб об’єднати ветеранів ЗСУ та поранених військовослужбовців під ідеєю популяризації здорового способу життя.  Проєкт було започатковано 9 листопада 2015 року. Відтоді «Ігри» проводилися щорічно до 2022 року. В них взяло участь багато ветеранів Збройних сил України та діючих військовослужбовців. З 2015 року було проведено більше ніж 30 національних та міжнародних спортивних змагань у різних містах України.

Основні напрямки проєкту сьогодні

Онлайн-тренування. Спеціально адаптовані тренування для ветеранів з ампутаціями. Проводяться в режиме онлайн, тому взяти участь у них може хто завгодно з будь-якої точки України чи світу.

Змагання «Ігри Героїв» / “Games of Heroes”. Збірна команда атлетів проєкту приймає участь у міжнарожних змаганнях для адаптивних атлетів та діючих військовослужбовців “Games of Heroes”.

Програма навчання адаптивних тренерів. Власна система підготовки спеціалізованих тренерів-реабілітологів з подальшою сертифікацією. Має на меті збільшення кількості професійних інструкторів, які допомагатимуть ветеранам з фізичною реабілітацією. 

Засновники проєкту

Євген Коваль. Ініціатор та засновник проєкту, організатор масштабних змагань під егідою «Ігор Героїв» в Україні та на міжнародному рівні.

Роман Линдов. Активний учасник і призер змагань, керівник проєкту «Ігри Героїв». Під час Революції Гідності отримав опіки 30% поверхні тіла та втратив кисть лівої руки. Спорт та професійні заняття кросфітом допомогли Роману пройти реабілітацію і стати найсильнішим адаптивним атлетом в Україні. Зайняв третє місце на всесвітніх змаганнях з кросфіту для адаптивних атлетів у Канаді влітку 2018 року та четверте місце на змаганнях Wodapalooza у Маямі, США взимку 2019 року.

Юлія Коваль.

Головний тренер проєкту. Займається фізичною реабілітацією учасників бойових дій з 2014 року. Є однією з перших і провідних адаптивних тренерок в Україні з відповідною сертифікацією, освітою та багатолітнім досвідом роботи.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...