Реклама

🌱 Майбутнє роботи у сфері психології: Про технології VR, які працюють з фобіями та готують до війська, а також про інші тренди у галузі

Продовжуємо розповідати про професії майбутнього з лідерами та лідерками галузей.
Čytaty latynkoju
🌱 Майбутнє роботи у сфері психології: Про технології VR, які працюють з фобіями та готують до війська, а також про інші тренди у галузі
  1. Головна
  2. Подкасти
  3. 🌱 Майбутнє роботи у сфері психології: Про технології VR, які працюють з фобіями та готують до війська, а також про інші тренди у галузі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Продовжуємо розповідати про професії майбутнього з лідерами та лідерками галузей.

Про професії, що стануть актуальними зовсім скоро, а ви встигнете до них підготуватись разом з подкастом «Майбутнє роботи в Україні».

Які сучасні технології існують у галузі психології і чим вони можуть бути корисними фахівцям та фахівчиням, українцям в цілому, дізналася команда експертної платформи Career Hub ГО “Центр “Розвитку КСВ” у кандидатки психологічних наук Валерії Палій.

Про корисні додатки

“Сьогодні ми маємо справу з різними додатками, які допомагають людям трекати свій емоційний стан та робити якісь узагальнені висновки. Аплікації, які дозволяють за допомогою діагностики визначити стан людини та пропонують певні вправи для опанування себе і подолання тривожних станів, дихальні техніки тощо.”

А як щодо VR технологій?

“Тут дуже широкий спектр застосування. Наприклад, робота з фобіями за допомогою так званих експозицій, коли людям пропонують стикнутися з досвідом,  який їх лякає, у доповненій реальності та пропрацювати його за підтримки спеціаліста. Ці техніки були розроблені кілька десятків років тому. Вони опробовані, досліджені та вже працюють на користь науки. Саме ці техніки доповнюються зараз таким ефектом присутності. Все це відбувається за протоколом, і в будь-який момент людина може попросити це припинити.

Так само за допомогою VR технологій людей готують до служби у війську. Наш мозок не звик до вибухів та інших жахів війни. Як би ми себе морально не готували, все одно реагуємо інстинктивно. Такі тренінги можна проходити у VR-шоломах для того, щоб мозок звикав до цих специфічних стимулів, аби людина більше володіла собою за стресових обставин.

А ще – стабілізаційні техніки, які так само є досить ефективними для покращення психоемоційного стану: коли можна переключитися та помедитувати на вершині Карпат віртуально.”

Про віртуальних асистентів-психологів на базі ШІ та інші тренди – в епізоді подкасту “Майбутнє роботи в Україні” – СЛУХАТИ

Подкаст створюється в рамках програми USAID «Мріємо та діємо».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...