Реклама

🎙 Інше інтерв'ю — Жанна Кадирова: «Тепер я той самий націоналіст»

Čytaty latynkoju
🎙 Інше інтерв'ю — Жанна Кадирова: «Тепер я той самий націоналіст»
  1. Головна
  2. Подкасти
  3. 🎙 Інше інтерв'ю — Жанна Кадирова: «Тепер я той самий націоналіст»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Цього разу ми поговорили з відомою українською художницею та скульптуркою Жанною Кадировою, яка після початку повномасштабного вторгнення створила багато робіт, що осмислюють цю подію. Зокрема, Жанна є авторкою серії Russian Rocket — стікерів у вигляді пролітаючих російських ракет, які наклеюються на вікна будівель або транспорту в Європі, і створюють візуальну ілюзію прольоту ракети за вікном.

Також Жанна створила благодійний арт-проєкт «Паляниця», який зараз виставляється в багатьох відомих галереях світу та активно продається на вагу — отримані гроші мисткиня передає на допомогу українській армії.

Чи доцільно займатися мистецтвом під час війни? Як її змінило повномасштабне вторгнення? Чи могла б узяти в руки зброю? Що може сказати про співпрацю з Мінкультом? Чому боялася, що повномасштабна війна може початися без неї та якою бачить нашу перемогу. Про все це слухайте у сьогоднішній розмові.

Мистецтво у той момент (початку війни — ред.) здалося дуже ефемерним, нерелевантним. Чимось таким, що ніяк не можна протиставити оцій машині насильства

Жанна Кадирова

На жаль, дискусія у мистецтві залишилися на тому ж рівні. Екологія, колоніалізм… Крім українців, ніхто не говорить про українську війну, і на нас зараз покладена велика відповідальність культурної дипломатії, яку ми мусимо транслювати, і це потрібно робити дуже якісно… Треба говорити мовою мистецтва, і тоді є можливість достукатися до цих людей

Жанна Кадирова

У цій війні ми всі вже програли, бо втратили дуже багато людей

Жанна Кадирова

Зустрічі з цими пацифістами… Іноді хочеться просто їх душити, за їхнє горло схопитися

Жанна Кадирова

Регулярно слухаєте “Інше інтерв’ю”? Підтримайте подкаст на Patreon!   В цьому сезоні ваші донати ми передаємо благодійному фонду «Підтримай армію України», який з 2014 року надає допомогу українським військовим.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...