Реклама

🚕 Uber зробив усіх своїх водіїв у Великій Британії офіційними працівниками

У Великій Британії застосунок має особливий попит.
Čytaty latynkoju
🚕 Uber зробив усіх своїх водіїв у Великій Британії офіційними працівниками
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🚕 Uber зробив усіх своїх водіїв у Великій Британії офіційними працівниками
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У Великій Британії застосунок має особливий попит.

Працівники в Uber

Компанія Uber перекваліфікує всі 70 тисяч своїх британських водіїв як робітників, надаючи їм право на мінімальну заробітну плату, відпускні та інші пільги, про це повідомляє Bloomberg. Відтепер водії отримуватимуть щонайменше 8,72 фунта стерлінгів (майже 340₴) — це буде мінімальним заробітком, які водії отримуватимуть за поїздку.

Велика Британія стане першою країною у світі, де Uber матиме таку бізнес-модель. У інших країнах наразі залишиться модель як і раніше — кожен охочий може зареєструватись як водій на платформі та виконувати поїздки.

У цьому випадку Uber є посередником, який збирає замовлення на поїздки, що потім передає водіям. Зареєструватись як користувач, та як водій можна за посиланням.

Передумовою для такого кроку стало рішення Верховного суду. У 2016 році два водії в Великій Британії поскаржились на те, що компанія надто сильно контролює їх при тому, що не визнає себе роботодавцем.

За словами Джеймі Гейвуда, генерального директора Uber у Північній та Східній Європі, компанія наразі не розглядає можливості перекласифікації працівників у інших країнах. Однак вони сподіваються, що інші компанії також використовуватимуть цю модель організації.

Uber — лише частина великої індустрії приватного найму, тож ми сподіваємось, що всі інші оператори долучаться до нас у покращенні якості роботи для цих важливих співробітників, що є невід’ємною частиною нашого буденного життя

Джеймі Гейвуд, генеральний директор Uber у Північній та Східній Європі

У середньому водії Uber у Великій Британії заробляють приблизно 17 фунтів на годину в Лондоні та 14 фунтів у решті країни. А у четвертому кварталі внесок британських водіїв становив близько 6,4% від загальної кількості перевезень у застосунку.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...