Реклама

👍 Казахстан зробив фразу з фільму «Борат» слоганом реклами для туристів — що це за фільм

Фраза з забороненого у Казахстані фільму «Борат: культурні дослідження Америки на користь славної держави Казахстан» стане туристичною особливістю країни.
Čytaty latynkoju
👍 Казахстан зробив фразу з фільму «Борат» слоганом реклами для туристів — що це за фільм
  1. Головна
  2. Креатив
  3. 👍 Казахстан зробив фразу з фільму «Борат» слоганом реклами для туристів — що це за фільм
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Фраза з забороненого у Казахстані фільму «Борат: культурні дослідження Америки на користь славної держави Казахстан» стане туристичною особливістю країни.

Слоган Казахстану з фільму «Борат»

Казахстанська національна агенція Kazakh Tourism зробила фразу з фільму «Борат» Very nice! (укр. «Дуже добре!») слоганом нової рекламної кампанії. Цю фразу герой Саші Барона Коена, журналіст Борат Сагдієв, повторював в обох частинах «Бората».

На державному YouTube-каналі Kazakhstan Travel з’явився ролик, у якому показують туристів, які знайомляться з пам’ятками Казахстану: милуються видами гір, пробують кумис і гуляють Астаною. Кожен кадр закінчується фразою Very nice!

Автори реклами — американець Денніс Кін, який веде передачу про подорожі на казахстанському телебаченні, і його колега, режисер Ермек Утемісов. Денніс навчався за обміном у Казахстані й згодом вирішив переїхати сюди.

Читайте також: 💪🏻 Фільм української режисерки потрапив до програми Best of Fests найбільшого фестивалю документального кіно у світі

Спершу вони заручилися підтримкою сервісу з продажу квитків Aviata, а потім звернулися до представників Kazakh Tourism з пропозицією нового рекламного слогана.

Відомо, що перша частина фільму отримала багато негативних відгуків від мешканців Казахстану, багато людей вважали його образливим. У стрічці зобразили малорозвинену країну, де популяризовано проституцію, жінки не мають жодних прав, процвітає антисемітизм, а єдиний прибуток країни полягає в експорті фекалій. Майже одразу фільм заборонили в країні.

Щоправда, стрічка знімалась зовсім не у Казахстані, а в бідному румунському селі. Роль казахів виконали жебраки роми. А п’яних корінних мешканців зіграли американські студенти.

Це комедія, і Казахстан у фільмі не має нічого спільного з реальною країною. Я обрав Казахстан, тому що це було місце, про яке майже ніхто в США нічого не знав, що дало змогу нам створити дикий, комедійний, фальшивий світ. Справжній Казахстан – чудова країна з сучасним, гордим суспільством — повна протилежність версії Бората.

Саша Барон Коен, Актор

Про що фільм

Повністю стрічка називається «Борат: культурні дослідження Америки на користь славної держави Казахстан» (англ. Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan). Це псевдодокументальна комедія, що розповідає про казахстанського журналіста, який подорожує Америкою. Головна особливість стрічки — усі ролі виконують звичайні люди, а не актори. Більшість сцен знімають одним дублем.

Багато критиків по всьому світу особливо відзначають комедію, яка знаходиться «на межі дозволеного», в якому піднято багато тем, таких як антисемітизм, фемінізм, ЛГБТ та расизм. Борат — це один з вигаданих персонажів актора. Він відомий завдяки своїм вусам та дивній зачісці — у фільмі це були справжні волоси, актор відрощував їх для зйомок.

Перша частина фільму отримала премію «Золотий глобус» в номінації «Найкращий актор у музичному фільмі чи комедії» (Саша Барон Коен). Також його висунули на «Оскар» в номінації за найкращий адаптований сценарій.

Продовження фільму

Нещодавно вийшло продовження фільму — «Наступний фільм про Бората: Передача величезного хабара американському режиму для отримання вигоди колись славному народу Казахстану» (англ. Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan).

Реліз відбувся на стрімінговому сервісі Amazon Prime. Друга частина фільму розповідає про події через 14 років з релізу першої стрічки.

За цей час журналіст відсидів у в’язниці й повинен повернути славу своїй країні. У фільмі знялось багато відомих людей та політиків, також у ньому можна дізнатись про історію виникнення вірусу COVID-19.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...