Реклама

Година Землі 2019: що варто знати

11-й рік поспіль українці з усіх куточків країни символічно вимкнуть світло, щоб привернути увагу людства до екологічних проблем Землі. Її стан наразі далеко не ідеальний.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
Година Землі 2019: що варто знати
  1. Головна
  2. Місто
  3. Година Землі 2019: що варто знати
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
11-й рік поспіль українці з усіх куточків країни символічно вимкнуть світло, щоб привернути увагу людства до екологічних проблем Землі. Її стан наразі далеко не ідеальний.

Година Землі – це щорічна міжнародна подія, яка була започаткована Всесвітнім фондом природи.

Захід закликає людей та організації вимкнути світло, електричні пристрої на одну годину. Таким чином організатори хочуть привернути увагу до екологічних проблем нашої планети. Ідея проста: зупинися на годину та замислитися про стан природи.

Як виникла

Вперше Година Землі була організована Всесвітнім фондом природи Австралії та виданням The Sydney Morning Herald у 2007 році. Вона стартувала у Сіднеї. Тоді на годину погасли вогні у понад 2 млн будинків і підприємств як демонстрація своєї позиції щодо зміни клімату.

За даними Звіту WWF, наразі людство споживає в 1,6 раза більше, ніж може забезпечити Земля. З кожним роком ситуація все погіршується. Людство викидає більше вуглекислого газу в атмосферу, ніж природа здатна поглинути, вирубує дерева швидше, ніж вони можуть вирости.

«Година Землі – це не івент або кампанія. Це маніфест людей про готовність змінювати свій спосіб життя з метою зберегти дім-планету», – підкреслюють організатори.

Участь України

Наша країна підтримує світовий рух одинадцятий рік поспіль. З 2009 року у багатьох містах мешканці на годину гасять світло у своїх будинках.

Також освітлення вимикається на найбільш відомих архітектурних спорудах. Наприклад, «Батьківщина-мати», монумент Незалежності, а також світлове оздоблення дзвіниці Михайлівського монастиря та Софійського собору.

Чого вдалося досягти

За роки існування акції «Година Землі» було втілено тисячі природоохоронних ініціатив. Почався масовий перехід будинків на освітлення за допомогою сонячних батарей, мільйони гектарів було взято під охорону екологічних організацій.

І головне – змінюються звички людей по всьому світу.

Коли вимкнути світло

Цього року екологічна акція «Година Землі» відбудеться 30 березня. Вимкнути зайве освітлення й електроприлади потрібно з 20:30 до 21:30.

В Україні до акції вже офіційно приєдналися Київ, Дніпро, Херсон, Вінниця, Маріуполь та інші населені пункти. Там вимкнуть зайве освітлення відомих на всю країну закладів і місць відпочинку. До того ж проведуть символічні заходи й флешмоби на вулицях і площах.

У Києві на честь всесвітньої акції відбудеться спільний захід WWF Україна і Svitlo Concert – концерт  «Музика Землі». Музиканти зіграють класичну музику при свічках у Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6). Початок концерту о 20:00.

Варто пам’ятати

Тема цьогорічної кампанії продовжує закликати встановити власний Connect2Earth («Злови зв’язок з Землею») та підкреслює, що люди почали втрачати зв’язок з планетою. Його необхідно відновити. Природа дає нам не тільки естетичну насолоду, але й багатства. Без них неможливо уявити наше життя — чиста вода та повітря, їжа, ресурси та багато іншого.

Share
Написати коментар
loading...