Реклама

«ПриватБанк» закриває сервіс iPay. Що робити користувачам

Остаточно його закриють 28 червня 2019 року. Розбираємося, що це був за сервіс і які зміни чекають на його користувачів.
Čytaty latynkoju
Privatbank
«ПриватБанк» закриває сервіс iPay. Що робити користувачам
  1. Головна
  2. Креатив
  3. «ПриватБанк» закриває сервіс iPay. Що робити користувачам
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Остаточно його закриють 28 червня 2019 року. Розбираємося, що це був за сервіс і які зміни чекають на його користувачів.

Що таке iPay?

Сервіс ПриватБанку, який дозволяв малому бізнесу приймати платежі за допомогою мобільних девайсів, був запущений в 2013 році. Щоб прийняти платіж по картці, варто було лише просканувати її камерою смартфона з програми iPay або ввести номер карти вручну і підтвердити платіж. Не потрібно купувати і встановлювати міні-термінал.

Важливо не плутати цей сервіс від «ПриватБанку» з системою онлайн-платежів iPay.ua, яка не має відношення до цього банку і продовжує працювати.

Хто користувався?

На початку роботи сервіс був доволі популярним. «ПриватБанк» заявляв, що відкриває фірмові сервіси для великих компаній, які дозволяють приймати безготівкові платежі поза офісами.

Однак згодом користувачі почали скаржитися на затримку переказів та високу комісію. Наразі банк не розкриває точної кількості користувачів iPay. Відомо лише, що за останній час через сервіс проходило дуже мало транзакцій.

Що робити користувачам iPay

Замість iPay клієнтам пропонують користуватися сервісом miniPOS. Це міні-термінали, які також працюють у зв’язці зі смартфонами і планшетами. Таку заміну пояснюють переходом на більш сучасні технології прийому карт через смартфони.

Як працює miniPOS?

Завантажте додаток miniPOS з App Store або Google Play. Далі необхідно зареєструватися у додатку за допомогою мобільного телефону. В особистому кабінеті можна замовити кур’єрську доставку, сплативши вартість підключення послуги до miniPOS та/або портативного принтера.

Як здійснити оплату?

Вкажіть суму операції та призначення платежу. Проведіть карткою, прикладіть або вставте чіп в міні-термінал.  Далі клієнту варто підтвердити операцію вводом PIN-коду.

За бажанням, клієнту можна надіслати електронний чек або роздрукувати паперовий на портативному принтері.

Гроші на рахунок зараховуються на наступний день після виконання транзакції.

 

Варто знати

  • Комісія за кожну транзакцію становить 2,75%;
  • Вартість підключення за один miniPOS складає 3 000,00 грн або 5,000 грн – miniPOS + принтер.
Нагадаємо, раніше ми повідомлялиПеретворіть свій смартфон на термінал – MasterCard анонсує цікавинки і ділиться статистикою, що MasterCard планує запустити Tap on Phone, який дозволяє перетворити ваш смартфон на термінал.

Share
Написати коментар
loading...